Son Dakika Haberler

42 bin kişilik Konya Stadyumu sezona hazır

Eklenme Tarihi: 07.08.2014 - 17:23

Birçok ilk olma özelliği taşıyacak olan 42 bin kişilik Yeni Konya Stadyumu inşaatında sona gelindi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: "Stadyumu Başbakanımızın, cumhurbaşkanı olarak açmasını arzu ediyoruz" "Yeni stadyum, genelde ülke sporuna özelde ise Konya'nın sportif başarısına çok önemli katkı sağlayacak"

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Konya Stadı ile ilgili "Stadyumu başbakanımızın, cumhurbaşkanı olarak açmasını arzu ediyoruz" dedi.

Pek çok yönüyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Yeni Konya Stadyumu, yeni sezona hazır.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni stadyum inşaatının Konya'dan ve Konya dışından ilgiyle takip edildiğini söyledi.

Yeni stadyumun Konya'da spor altyapısının güçlendirilmesiyle ilgili çok ciddi bir hamle olduğunu dile getiren Akyürek, şöyle konuştu:

"Ekran kalitesi ve büyüklüğü ile en büyük skor tabelası Büyükşehir Stadyumu'nda. Zeminden ısıtma, modern drenaj sistemleri, tribün ısıtma sistemleri, restoranları ve iş yerleri ile sporseverlere çok konforlu bir hizmet sunacak. Yeni stadyum, genelde ülke sporuna özelde ise Konya'nın sportif başarısına çok önemli katkı sağlayacak. Torku Konyaspor'un ilk sıralara oynaması isteniyorsa halk ve seyirci desteğinin en üst seviyede olması gerekir. En az 30 bin kombinenin satışının yapılması, maça göre 12 bin seyirci desteği verilmesi, böylece maçların dolu bir stadyumda oynanması gerekir."

- "Cumhurbaşkanı" Erdoğan'ın açmasını istiyorlar

Akyürek, seçim sürecinde siyasi yasakların başlaması ve çevre düzenlemesinin devam etmesi nedeniyle stadın açılış imkanının bulunmadığına belirterek, "İnşallah Sayın Başbakanımız 10 Ağustos'ta milletimizin teveccühü ile cumhurbaşkanı olacak. Stadyumu Başbakanımızın, cumhurbaşkanı olarak açmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: