Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"3. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri"

Festival, "Yol ve Yolculuk" temasıyla gerçekleştirilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Kino İstanbul tarafından organize edilen, Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri'nin üçüncüsü "Yol ve Yolculuk" temasıyla sinemaseverlerle buluşacak.

İtalya'nın ünlü sinemateği Cineteca di Bologna ve Hollanda'nın saygın sinema müzesi Eye Filmmuseum'un kurumsal ortağı olduğu festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği, Akbank Sanat, İtalyan Kültür ve Fransız Kültür merkezlerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Sinemanın öncü örneklerini canlı müzik eşliğinde bir araya getiren festivalde, yerli ve yabancı akademisyenler, araştırmacılar, küratörler tarafından her filme özel birer sunum yapılacak.

3. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri Genel Koordinatörü Can Koç, yaptığı açıklamada, sinema günlerini destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, "Terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Festival içerisinde sessiz filmlerin yanı sıra birtakım etkinliklerimiz de olacak. Sessiz sinemaya, festivallere dair pek çok konu işlenecek. Filmlere eşlik edecek yerli ve yabancı müzisyenlerimiz de olacak." dedi.

Sanat Yönetmeni Nagehan Uskan ise "Bizler geçtiğimiz yılda da restore edilen filmlerin peşinden koşmaya devam ettik. Sinemayı bir nostalji gibi görmüyoruz asla. Hangi filmler günümüze kazandırılmış, bunları inceledik. Festivalleri takip ettik ve bunlardan bir derleme oluşturduk. Bu derlemeleri oluşturmaya başladıkça yol temasının oluştuğunu gördük. Böylelikle yol ve yolculuk üzerine devam etmeye karar verdik." ifadelerini kullandı.

Güzel bir program oluşturduklarını düşündüğünü ifade eden Uskan, şunları söyledi:

"Neden yol diye sorulduğunda aslında ilk sessiz sinema filmi, Lumiere Kardeşler'in yaptığı ilk biletli film olmasıyla da anlam kazandı. Sessiz sinema döneminde tren öğesini çok fazla görüyoruz. Yol ve yolculuk her zaman karşımıza çıkıyor. Modern çağın da iki önemli keşfi uçak ve sinema aslında. Her ikisi de uzaklara gidiyor ve uçakla uzaklara gidemeyenler için sinema büyük bir lüks çünkü oturdukları yerden dünya turu atabiliyorlar."

Festivalde bu yıl çocuklara özel olarak "Bisiklet Filmleri" bölümü ile "Osmanlı İmparatorluğu'ndan Görüntüler" başlığı altında farklı film arşivlerinden derlenen ve daha önce birçoğu hiç gösterilmemiş filmler seyircilerin beğenisine sunulacak. Aynı zamanda Charlie Chaplin ve Buster Keaton gibi isimlerin ilk sessiz filmleriyle birlikte ilk renkli sessiz filmlere yer verilecek.

Festival, Akbank Sanat, İtalyan Kültür ve Fransız Kültür merkezlerinde 15-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English