Son Dakika Haberler

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, bedensel engellilere 50 tekerlekli sandalye, görme engellilere de 10 özel bilgisayar hediye etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, bedensel engellilere 50 tekerlekli sandalye, görme engellilere de 10 özel bilgisayar hediye etti.

Batman Belediyesince 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Petrolleri Kristal Park'ta düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye bilgisayarlar dağıtıldı.

Batman Valisi Ahmet Deniz, etkinlikte yaptığı konuşmada, herkesin birer engelli adayı olduğunu, bu nedenle herkesin engellilerle empati kurması gerektiğini söyledi.

Engellilerin sadece 3 Aralık'ta hatırlanmaması gerektiğini kaydeden Deniz, engellilerin mutluluğunun tüm toplumu mutlu kılacağını da kaydetti.

"Engellilerin hatırlanması sadece bugüne has değil çünkü sizin mutlu ve umutlu olmanız, toplumun mutlu ve umutlu olması demek." diyen Vali Deniz, şöyle devam etti:

"Hepimizin empati yapma zorunluluğu var. Birbirimizle yer değiştirme zorunluluğumuz var, zihinsel olarak bunu yapma zorunluluğumuz var. Eskiden devletimizin imkanları kıttı, 15-20 yıl öncesinden söz ediyorum. Rabb'imize binlerce şükür ki ülkemiz çok hızlı değişim ve dönüşüm içerisinde. Ciddi anlamda sosyal devlet anlayışı içerisinde. Özellikle engelli vatandaşlarımızın sosyal haklarının iyileştirilmesinde, ekonomik durumlarının iyileştirilmesinde, her alanda çok güzel hizmetler sunulmaya başlandı, engelli maaşları, engelli imkanları gibi çok daha iyi hizmetleri sizlere sunmaya devam edeceğiz."

- Akülü tekerlekli sandalyeye kavuştu

Etkinliğe bedensel engelli kızı 12 yaşındaki Hiranur Vergili ile katılan Nahide Vergili ise kızının hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kızının artık gün yüzü göreceğini belirten Vergili, "Birkaç yıldır bu tekerlekli sandalyeyi bekliyordum, bir türlü kısmet olmuyordu. Allah herkesten razı olsun. Belediye sayesinde tekerlekli sandalye sahibi olduk. Onların sayesinde artık kızım dışarı çıkabilecek. Gezmeyi seviyordu, artık gönlünce dışarı çıkarabileceğim kızımı." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English