Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

30. Çurispil Yaylası Efkari Aşıklar Şenliği ve Karakucak Güreşleri Festivali

Anadolu Ajansı haberine göre;
ARTVİN (AA) - Artvin'de "30. Çurispil Yaylası Efkari Aşıklar Şenliği ve Karakucak Güreşleri Festivali" başladı.

Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Konaklı köyü sınırları içinde yer alan bin 600 rakımlı Çurispil Yaylası'nda düzenlenen ve iki gün sürecek festivalin ilk gününde karakucak güreşleri yapıldı.

Artvin ve çevre illerden 98 sporcunun katılımıyla 11 kategoride gerçekleştirilen güreşlerin başpehlivanı Ardanuç Belediyesi adına güreşen Zeki Öztürk oldu.

Toplam 10 bin lira ödül dağıtılan güreşlerde başpehlivan bin 500 lirayla ödüllendirildi.

Güreşler sonrası dereceye giren güreşçilere, protokol üyelerince madalya ve ödülleri takdim edildi.

Festivalde Gürcistan'dan gelen ekibin sunduğu halk dansları ve atlı gösteriler de beğeniyle izlendi.

Festival için bölgeye gelen bazı vatandaşlar güreşleri takip ederken bazıları da ormanlık alanda kurdukları çadırlarında doğanın keyfini çıkardı.

Ardanuç Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, Çurispil Yaylası Efkari Aşıklar Şenliği ve Karakucak Güreşleri Festivali'nin bu yıl 30'uncusunu düzenlediklerini söyledi.

Ardanuç'ta özellikle yaz aylarında festivallerin yoğunlaştığını ifade eden Sancaktutar, bu festivaller dolayısıyla her yıl binlerce vatandaşın ilçeye geldiğini ve ekonomik canlılık kazandırdığını kaydetti.

Sancaktutar, festivallerin birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesine de vesile olduğunu aktardı.

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir de festivalin içeriği bakımından her yaş grubuna hitap ettiğini belirterek, "Güreş bölgede sevilen bir spor. Festival kapsamında aşıklarımız burada çalıp söyleyecek. Konserlerimiz olacak. Bu etkinlikler farklı yaş grubundan insanlarımıza hitap ediyor. Halk oyunları, dans, müzik, güreş dolu dolu bir festival planladık. Amacımız insanlarımızı mutlu etmek, eğlendirmek. Festivale katılan ve burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Festival yarın yapılacak aşıklar şöleni, köyler arası folklor yarışması amatör ses yarışması ve konserlerle sona erecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English