Son Dakika Haberler

Türkiye'nin Saraybosna, Belgrad, Tiran, Priştine ve Budapeşte büyükelçiliklerinde resepsiyon düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
SARAYBOSNA/BELGRAD/TİRAN/PRİŞTİNE/BUDAPEŞTE (AA) - Türkiye'nin yurt dışı temsilciliklerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç'un ev sahipliğinde resepsiyon verildi.

Büyükelçi Koç, resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajını okudu.

Büyükelçilik binasında düzenlenen resepsiyona Bosna Hersek Savunma Bakanı Marina Pendes, Bosna Hersek'in iki etnisitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin (RS) Başkan Yardımcısı Ramiz Salkic'in yanı sıra Toplama Kampı Mağdurları Birliği Başkanı Jasmin Meskovic, Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasic ve yabancı ülkelerin büyükelçileri ile temsilcileri katıldı.

- Sırbistan

Sırbistan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in ev sahipliğinde resepsiyon gerçekleştirildi.

Başkent Belgrad'daki bir otelde düzenlenen resepsiyona, Sırbistan Genelkurmay Başkanı Ljubisa Dikovic'in yanı sıra yabancı ülkelerin büyükelçileri ve Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


- Arnavutluk

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Türk Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcileri ile muhalefetteki Demokratik Parti Genel Başkanı Lulzim Basha'nın yanı sıra çok sayıda diplomat ve davetli katıldı.

Büyükelçilik Müsteşarı Sinan Cem Baş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), DEAŞ, PKK ve PYD gibi terör örgütleri ile olan mücadelesine değinerek, "Türkiye bu mücadelesiyle vatandaşlarının yanı sıra küresel güvenliğe katkı sağlıyor." dedi.

- Kosova

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın ev sahipliğinde Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen resepsiyona, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, askeri temsilciler, milletvekilleri, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Kılıç, yaptığı konuşma, 30 Ağustos'un sadece büyük zaferin tarihi olmadığını aynı zamanda Cumhuriyetin kuruluşunun yolunu açtığını söyledi.

Kılıç, Türkiye'nin birçok alanda yakın ilişkilere sahip olduğu Kosova'da 30 Ağustos zaferini kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Macaristan

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 95. yıl dönümü düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Askeri Ataşe Albay Engin Erikli, KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen, Macaristan Savunma Bakanlığı yetkilileri, diplomatlar ve ülkede yaşayan Türk vatandaşları katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English