Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2. Uluslararası Organ Bağışı Afiş Yarışması

Türkiye Organ Nakli Vakfı ile Dumlupınar Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen yarışmanın sonuçları Cenevre'de açıklanacak Toplam 32 ülkeden bin 440 eserin yer aldığı yarışmada, ilk 100'e giren afişler kongre boyunca sergilenecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
CENEVRE (AA) - Türkiye Organ Nakli Vakfı ile Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü iş birliğinde düzenlenen "2. Uluslararası Organ Bağışı Afiş Yarışması"nın sonuçları Cenevre'de duyurulacak.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Organ Nakli Koordinatörleri ile Karaciğer Nakli derneklerinin de katkılarıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren eserler, yarın Cenevre'de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Sonuçlar, "http://www.isodp2017.org/" adresinden de duyurulacak. İlk 100'e giren eserler, Dünya Organ Bağışı Kongresi fuayesinde tıp dünyasının beğenisine sunulacak.

- Organ bağışıyla ilgili duyarlılığın artırılması hedefleniyor

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, AA muhabirine, hem gelişmekte olan hem de gelişmiş ülkelerde organ nakli sayesinde birçok hastanın hayata tutunabilmesi için bağışların artması yönünde çaba gösterildiğini söyledi.

Türkiye'de organ bağışı oranının istenilen düzeyde olmadığına dikkati çeken Kahveci, bu konuda Sağlık Bakanlığının yanı sıra birçok profesyonel sivil toplum kuruluşu ile paydaş üniversitelerce yerel ve ulusal düzeyde çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Kahveci, bu kapsamda küresel düzeyde organ bağışıyla ilgili duyarlılığı artırmak amacıyla Uluslararası Organ Bağışı Afiş Yarışması'nın ikincisinin hayata geçirildiğini belirtti.

Türkiye adına ikinci kez bu çalışmaya imza atmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Kahveci, şunları kaydetti:

"Bu olağanüstü faaliyetin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Yarışma, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin sanatsal direktörlüğünde, alanında popüler grafik-tasarım sanatçıları ile akademisyenlerden oluşan uluslararası jüriyle düzenlendi. Yarışmaya 32 ülkeden bin 440 eser başvurusu oldu. Yarışmada ilk 3 eser sahibine para ödülü takdim edilecek ve ilk 100 eser de kongre boyunca sergilenecek."

Kahveci, "Yarışmanın organ bağışında küresel ölçekte farkındalık oluşturmanın yanı sıra aynı amaç için değişik ülkelerde çalışan kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişkileri güçlendirerek yeni iş birliğine fırsatlar oluşturacağına ve daha fazla hastaya organ nakliyle hayata tutunma şansı sağlayacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Öte yandan, 1. Uluslararası Organ Bağışı Afiş Yarışması'na da 38 ülkeden 2 bin 200 kişi katılmış, eserler 10 farklı ülkeden grafik tasarımcısı, akademisyen ve uzmanlardan oluşan jüri tarafından değerlendirilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English