Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2. Çekmeköy Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

Yarışmada, Caner Menemencioğlu'nun yazıp yönettiği "Hüma" birinci, Ahmet Sami Kuriş'in yazıp yönettiği "Bir İhanet Bin Diriliş" ikinci, Serdar Koçak’ın hazırladığı "Ellili Kukla" adlı animasyon film ise üçüncü oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Çekmeköy Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, "15 Temmuz İhanet ve Direniş" temalı "2. Çekmeköy Uluslararası Kısa Film Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programları kapsamında Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni, başvuru yapan 96 film arasından seçilen 10 filmin açıklanmasıyla başladı.

Yarışmada, Caner Menemencioğlu'nun yazıp yönettiği "Hüma" adlı film birinciliği elde etti. Ahmet Sami Kuriş'in yazıp yönettiği "Bir İhanet Bin Diriliş" adlı filmin ikinci olduğu yarışmada, Serdar Koçak'ın hazırladığı "Ellili Kukla" adlı animasyon film ise üçüncü oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı "15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai", "Benim Babam, Korkuya Gitmek", "Masal Bitti ve Asım'ın Nesli" filmlerine ise mansiyon ödülleri verildi.

Yarışmada ayrıca, "Otuz Kuş" adlı film Ömer Halisdemir Özel Ödülü, "Şafak Sancısı" filmi de Jüri Özel Ödülü kazandı.

15 Temmuz gecesinde yaralıların tedavilerinin yapıldığı Altunizade Academic Hospital'ın hazırladığı "15 Temmuz'un Gizli Kahramanları" ve İstanbul İtfaiyesi'nin hazırladığı "Vefa" filmlerine de Jüri Özel Ödülü verildi.

Yarışmada dereceye giren filmlere toplam 112 bin lira ödül dağıtıldı.



- "Değerlendirme yaparken zorlandık"

Gecede konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmanın başvuru sürecini ocak ayında başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi projemiz, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşti. Konu ve zaman itibariyle çok sınırlı olan bu yılki temamız nedeniyle, yarışmada değerlendirmeye alınan tüm filmler yarışmamız için çekilen özel filmler oldu. Azerbaycan, Balkanlar ve Moğolistan'dan gelen filmler de oldu fakat bu filmler tam olarak 'İhanet ve Direniş' sürecine hitap etmediği için değerlendirmeye alamadık. Akademisyenlerimizden oluşan ön seçici kurul ve değerli jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından ödül alacak 10 film, zorlu bir sürecin ardından belirlendi."

Dereceye giren filmleri belirlerken duygusal olarak çok zorlandıklarını vurgulayan Poyraz, "O kara gecenin acıları çok tazeyken, izlediğimiz her filmde o geceyi tekrar yaşadık. Zaten tüm filmler duygusal olarak çok etkileyiciydi, bu nedenle seçim yaparken jürimiz de zorlandı. Tüm katılımcılara verdikleri emekler ve bize hissettirdikleri için tekrar teşekkür ediyorum. O gece sokağa çıkanlar bu coğrafyanın kaderini değiştirdiler. Çanakkale ruhu ile bu toprakların geçilmeyeceğini dosta düşmana tekrar gösteren şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum." dedi.

Ödül töreninde, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, yönetmenler Mustafa Şevki Doğan ile Mesut Uçakan, oyuncular Turgay Tanülkü ve Hakan Boyav'ın yanı sıra çok sayıda davetli hazır bulundu.
Ödül törenine geleceği duyurulan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı programa katılamadı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English