Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"24. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Sakıp Sabancı Vakfı tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, etkinliğin 1994 yılında Sakıp Sabancı tarafından sanatı desteklemek ve gençleri sanata yönlendirerek, başarılarını devam ettirmek amacıyla başlatıldığını söyledi.

Karayağız, verilen ödüllerin önemine işaret ederek, "Sabancı'nın sanat ve sanatçıya olan sevgisi, Türk akademik camiasında olduğu gibi genç mezunlarımızın sanat yaşamları boyunca asla unutmayacakları en önemli destek ve mezuniyetlerinin sevinç kaynağı olmaya devam edecektir." dedi.

Sanat yaşamına yeni atılan bir sanatçı için ilk ödülün önemli olduğunu vurgulayan Karayağız, "Genç sanatçıların yaşamlarını şekillendiren (bu ödüller) derin anlamlar ifade eder. Sanat alanında başarılı bir gelecek vadeden yeni mezun genç sanatçıları desteklemeye devam eden Sabancı ailesine bir kez daha kurumumuz ve öğrencilerimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan ise Sabancı ailesi olarak sanatın dönüştürücü gücüne önem verdiklerinin altını çizerek, "Kültür ve sanat, Sabancı Vakfı'nın faaliyetleri içinde önemli bir yer alıyor ve sanat projelerine uzun soluklu destekler veriyor. Ayrıca toplumsal meselelerle ilgili farkındalık yaratmak için yaptığı çalışmalarda da sanatın dönüştürücü gücünden faydalanıyor." diye konuştu.

Tapan, dedesinin sanatçılara çok değer verdiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanatın, toplumların zenginliği ve sanatçıların da çok özel insanlar olduğuna gönülden inanırdı. Sanatçıların desteklenmesini ve başarıların ödüllendirilmesini isterdi. Biz de onun bu değerli vasiyetini sahipleniyor, genç sanatçıların eğitim dönemleri sonrası bu ilk adımlarında onlara çok önemli bir destek olan bu ödülü vermeyi sürdürmekten memnuniyet duyuyoruz."

Konuşmaların ardından, resimde Bengü Aslan, Ömer Yüksek, Doğanay Yıldız, heykelde Elif Özer, Pınar Marul, Betül Bolat, geleneksel Türk sanatlarında Zeynep Bato, Müjgan Uçar ve Mehmet İşçan'a ödül verildi.

Ödül alan genç sanatçıların eserleri, müzede sanatseverlerle buluştu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English