Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

24 saatlik yolculukla gelen "oyuncaklar" yüz güldürdü

Burdur'dan 24 saatlik yolculukla Erzurum'a gelen bir grup üniversite öğrencisi, dağıttıkları oyuncaklar ile kırsal kesimdeki çocukların mutluluğuna ortak oldu TDV Burdur Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Hatice Büşra Kurt: "Herkesi yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar iyilikler yoluna bekliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Burdur'dan 24 saatlik yolculukla Erzurum'a gelen üniversite öğrencileri, kırsal kesimde yaşayan çocuklara "eğlenceli" vakit geçirmeleri amacıyla oyuncak dağıttı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Erzurum Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdundan yapılan açıklamaya göre, TDV Burdur Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, Erzurum'un Tortum ilçesi kırsalında yer alan İncedere Mahallesi'ndeki İncedere İlkokulunda eğitim gören çocuklar için "Gönül coğrafyamızın sınırlarını genişletmek" sloganıyla oyuncak kampanyası başlattı.

Burdur'da başlatılan proje kapsamında, çocuklar için oyuncak toplayan 10 üniversite öğrencisi, ardından Burdur'dan kara yolu ile Ankara'ya geçti, buradan da trenle Erzurum'a gelip toplam 24 saatlik yolculuğun ardından İncedere İlkokuluna ulaştı.

Okuldaki çocuklara getirdikleri oyuncakları dağıtıp gün boyunca onlarla eğlenceli vakit geçiren üniversiteliler, küçük öğrencilerin yüzünün gülmesini sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TDV Erzurum Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Lokman Çakmak, TDV Burdur Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Hatice Büşra Kurt ve üniversite öğrencilerinin bir süre önce kendilerine İncedere İlkokulundaki çocuklara yardım etmek istediklerini söylediğini aktardı.

Üniversite öğrencilerinin 24 saat yolculuğun ardından bu okula geldiğini dile getiren Çakmak, şöyle devam etti:

"Üniversite öğrencilerinin Erzurum'a gelmeleri bizi gururlandırdı. İlkokulumuzda eğitim gören çocuklara oyuncak hediye ettiler. Allah böyle hizmet eden nesilleri eksik etmesin. Bu tür etkinlikler bu kadarıyla kalmayacak. TDV'ye ait yurtlarda 7 bin öğrenci var, öğrencilerimizle daha güzel projeler yapacağız."

- "Gönül coğrafyamızın sınırlarını genişletmek istiyoruz"

Hatice Büşra Kurt ise projeyle gönül coğrafyalarının sınırlarını genişletmek istediklerini dile getirdi.

Herkes tarafından çocuklara kırtasiye ve kıyafet yardımı yapıldığına işaret eden Kurt, "Biz kırsal kesimlerde yaşayan çocukların hayallerine ortak olmak istedik ve onlara oyuncak getirdik. Çocuklar çok mutlu ve biz de mutluluklarına ortak olduk. Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun. Herkesi yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar iyilikler yoluna bekliyoruz." dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şükran Bulut da projenin amacının mutluluğun ulaşılamaz olmadığını ispat etmek olduğunu belirterek, "Oyuncakları götürdüğümüz çocuklardan projenin amacının mümkün olduğunu gördük. Çocuklar ile bir araya geldiğimizde gözlerindeki ışıltıyı gördüğümüzde mutlu olduk." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English