Son Dakika Haberler

"Sarajevo City of Film for Global Screen" projesi kapsamında seçilen "A Good Day's Work" adlı filmin 235 bin avroluk bütçesinin tamamı TRT tarafından karşılanacak TRT Genel Müdürü Eren: "Bu proje geçen sene başladı. Şimdi bir filmin yapımcılığını üstleniyoruz. Bu bizim için heyecan verici. Saraybosna Film Festivali ile olan ortaklığımız umarım ki önümüzdeki senelerde de devam edecektir" Saraybosna Film Festivali Direktörü Purivatro: "Film çekimlerinin ekim ayında başlaması planlanıyor. Önümüzdek

Anadolu Ajansı haberine göre;
SARAYBOSNA (AA) - Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nin "Sarajevo City of Film for Global Screen" projesi çerçevesinde seçilen "A Good Day's Work" adlı filmin bütçesini TRT karşılayacak.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve Festival Direktörü Mirsad Purivatra'nın katılımıyla Ulusal Tiyatro'da gerçekleştirilen basın toplantısında, festivalin partneri TRT tarafından filme verilecek destek açıklandı.

Slovenyalı yönetmen Martin Turk'un "A Good Day's Work" adlı filminin 235 bin avroluk bütçesinin tamamı TRT tarafından karşılanacak.

TRT Genel Müdürü Eren, toplantıda, festivalin partnerlerinden biri olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Saraybosna Film Festivali'nin, bölgedeki en büyük ve başarılı festivallerden olduğunu aktaran Eren, TRT'nin bölgedeki yönetmenlerin geniş kitlelere ulaşabilecek projelerini seçmeyi hedeflediğini söyledi.

Eren, geniş kitlelere hitap edebilecek, küresel hikayelere odaklandıklarını belirterek, "Bu proje geçen sene başladı. Şimdi bir filmin yapımcılığını üstleniyoruz. Bu bizim için heyecan verici. Saraybosna Film Festivali'yle olan ortaklığımız umarım ki önümüzdeki senelerde de devam edecektir." diye konuştu.

- Filmin çekimleri Saraybosna'da yapılacak

Festivalin Direktörü Purivatra da "Sarajevo City of Film for Global Screen" projesinin şimdiden büyük yankı uyandırdığını ifade etti.

Başvuruların çoğunun bölge ülkelerinden yapıldığına dikkati çeken Purivatra, "A Good Day's Work filminin çekimlerinin ekim ayında başlaması planlanıyor. Önümüzdeki senenin başında da sonlandırılacak. Umuyoruz ki 2019'daki Saraybosna Film Festivali'nde de gösterimi yapılacak." ifadelerini kullandı.

Yönetmen Turk ise ödül için seçilmekten dolayı çok memnun olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yeni bir şey denemek istiyorum. Filmi Saraybosna'da çekmeye karar verdik. Sanırım yönetmen olarak böyle bir tercih yapmam da yeni bir karar oldu. Bosnalı oyuncularla çalışacağız. Umarım filmin çekimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiririz ve herkes için başarılı bir çalışma olur. Çok sıcak ve hoş bir hikaye olacak."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English