Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"23 Nisan Uluslararası Bilim ve Çocuk Festivali"

Kocaeli'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla düzenlenen festival sona erdi Üç günde 268 bin 140 kişinin ziyaret ettiği festivalin son gününde, 56 ülkeden 585 kişinin katıldığı "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" konulu karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla 10'uncusu düzenlenen "23 Nisan Uluslararası Bilim ve Çocuk Festivali" sona erdi.

Festivalin son gününde, Uluslararası Fuar Merkezi'nde Türkiye genelinden ve 56 ülkeden 585 katılımcının bin 368 eserle katıldığı "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" temalı "Bilge Şehir Kocaeli Uluslararası Karikatür Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada birinciliği Romanya'dan Doru Axinte elde ederken, Türkiye'den Orhan Öztürk ikinci, Endonezya'dan Jilet Kustana ise üçüncü oldu.

Küçükler kategorisinde Kocaeli'den İrem Arslan, Arda Türkkal, Melih Kazancı, büyükler kategorisinde ise Kocaeli'den Gülçin Çalışkan, Rabia Türkkölesi başarı ödülü aldı. Kazakistan'dan Galym Boranbayev'e de teşvik ödülü verildi.

Ellerinde parmakları olmayan Melek Zengin de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Dereceye girenlere ödülleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından verildi.

Yarışmada birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 5 bin lira ödül takdim edildi. Ayrıca teşvik alan yarışmacıya 2 bin 500 ve başarı ödülüne değer bulunan 3 kişiye de beş yüzer lira ödül verildi.

Festival alanındaki macera parkurunda 3 gün boyunca heyecanlı, zorlu ve eğlenceli parkurlar tamamlandı, geleneksel çocuk oyunları alanında ise ip atlama, sek sek ve mendil kapmaca gibi oyunlar oynandı. Geleneksel spor alanlarında; etnospor, geleneksel okçuluk, geleneksel çocuk oyunları, macera alanlarında da çeşitli kurumların etkinlikleri yer aldı.

Fuarda ayrıca 22 farklı branşta 8 federasyonun desteğiyle yer bulan jimnastik, eğlenceli atletizm, badminton, kürek, bowling, masa tenisi, hokey, dart, mini curling, hemsball, tekvando, boks, oryantiring, bilek güreşi, sokak basketbolu ve eskrim bölümleri, çocukların en çok ilgi gösterdiği yerler oldu.

- Çocuklar 20 bin mozaikten dev Türk bayrağı yaptı

Festivalde ayrıca, TBMM'nin kuruluş tarihine istinaden, 1920 çocuk tarafından başlanan ve mozaik taşlardan oluşan dev Türk bayrağı yapıldı.

Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Cam Boncuk Atölyesi'nde üretilen 20 bin mozaikle, çocuklar tarafından 3 günde Türk bayrağı tamamlandı. Bayrağın son taşları, protokol üyeleri ve çocuklar tarafından yerlerine konuldu. Tamamlanan bayrak, daha sonra fuar alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Festivali, 3 günde 268 bin 140 kişi ziyaret etti.

- "23 Nisan'ı, şanına yakışır şekilde kutluyoruz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu anımsattı.

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'ın aynı zamanda bağımsızlığın en büyük sembolü olan TBMM'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu belirten Karaosmanoğlu, "Daha önceki dönemlerdeki bayramlar geçiş töreni şeklinde, belirli figürlerden ibaretti. Biz de dedik ki bu bayramı halka indirelim, çocuklara indirelim. Bugün törenlerde Vali Bey ve ben konuşma yapmadık. Bizim yerimize çocuklar konuştu. Çocuklar bizim umudumuz, geleceğimiz, istikbalimiz. Onun için onları çok daha özgür ve mutlu yetiştirmemiz gerekir." diye konuştu.

Fuar alanında 23 Nisan'ı büyük bir coşkuyla kutladıklarını, törenlerin ve farklı konularda gerçekleştirdikleri etkinliklerin çocuklar için çok faydalı olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, çocukların unutulmayacak anıları olduğunu söyledi.

Karaosmanoğlu, 23 Nisan'ı, TBMM ve bağımsızlığı şanına yakışır bir şekilde Kocaeli'de kutladıklarını vurgulayarak, 23 Nisan'a herkesin katılabileceği bir ortam oluşturduklarını, Cumhuriyet Bayramı'nı da çok daha etkili şekilde, ruhuna uygun olarak kutlamak ve bunu gençlere anlatmak gerektiğine işaret etti.

23 Nisan'ı 10 yıldır bu coşkuyla bütün dünya çocuklarıyla kutladıklarını aktaran Karaosmanoğlu, "Buraya gelen çocukları otellerde değil evlerde ağırlıyoruz. Çocukların tamamı, aynı yaşlarda çocuğu olan Türk ailelerinin yanında kalıyor. O dostluk ve kardeşlik, daha sonra devam ediyor. Telefonlarla e-maillerle... Çok güzel bir dünya kardeşliği kuruluyor. O çocuklar kendi ülkelerinde Türkiye'nin fahri elçisi oluyor. Türkiye'de çok güzel bağlar kurma fırsatı elde ediyoruz. Çok hayırlı bir iş olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English