Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

ABD'nin başkenti Washington'da, bayram etkinlikleri kapsamında "Barış ve Dayanışma Yürüyüşü ve Festivali" gerçekleştirildi Beyaz Saray'dan Washington Anıtı'na kadar yürüyen binlerce kişi, daha sonra şarkıcı Kenan Doğulu'nun verdiği konserde şarkılara eşlik etti, Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun sunduğu gösterileri izledi Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Biz bir ve beraber olduktan sonra, tek yürek çarpan bir millet olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir engel yoktur" "Hem bu buluşma hem de Miraç Kan

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Washington'da gerçekleştirilen "Barış ve Dayanışma Yürüyüşü ve Festivali"ne, başkent civarındaki eyaletlerden gelen binlerce vatandaş katıldı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin himayesinde, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından organize edilen ve Türk Hava Yolları (THY) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen etkinlikler, büyük beğeni ve ilgi topladı.

Sabah saatlerinde Beyaz Saray'ın arkasında yer Ellipse Parkı'nda bir araya gelen ABD'de yaşayan Türk vatandaşları, Washington Anıtı'nın yanındaki West Potomac Parkı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

- Etkinliğe büyük ilgi

Parkta kurulan dev konser sahnesinden bir konuşma yapan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, tüm vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, birliktelik mesajları verdi.

Daha sonra TASC Kurucu başkanlarından Günay Evinch tarafından, organizasyona destek veren bazı Amerikalı yetkililere plaket takdim edildi.

Daha sonra sahneye çıkan şarkıcı Kenan Doğulu, coşkulu kalabalığa en sevilen şarkılarını seslendirdi. Ayrıca Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun sunduğu gösteriler de izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Kutlamalar için etkinlik alanına gelen çok sayıdaki çocuk ve genç, AA mikrofonuna duygularını ve mutluluklarını dile getirdi.

- Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten 23 Nisan ve kandil mesajı

IMF-Dünya Bankası 2017 Bahar Toplantıları kapsamında Washington'da bulunan ve 23 Nisan etkinliklerine de katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik için Büyükelçi Kılıç ve TASC ekibine teşekkür etti.

Şimşek, bugünün Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği çok özel bir gün olduğunu vurgulayarak, "Bu vesileyle tüm çocukların, ülkemizin ve milletimizin bayramını tebrik ediyorum." dedi.

ABD'de yaşayan Türklerin bir araya gelmesi ve güçlü olmasının çok önemli olduğuna işaret eden Mehmet Şimşek, aynı zamanda Miraç Kandili'nin de idrak edildiğini hatırlatarak, "Hem bu buluşma hem de Miraç Kandili, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun." şeklinde konuştu.

- "Bugünkü birlikteliğimiz en güçlü mesajdır"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 24 Nisan'daki sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine, "Biz bir ve beraber olduktan sonra, tek yürek çarpan bir millet olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bugünkü birlikteliğimiz en güçlü mesajdır." ifadesini kullandı.

Şimşek, bir soru üzerine, Barack Obama yönetimiyle Suriye ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili bazı konularda anlaşmazlıklar yaşandığını, ancak Donald Trump yönetiminde bunların aşılacağına inandığını belirterek, "Yeni yönetimle güçlü ve yapıcı bir diyalog içindeyiz." diye konuştu.

Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mayıs ayı ortasında ABD'ye yapacağı ziyaretle ilgili olarak ise "Tabi bu ziyaret iki ülke arasındaki diyaloğa çok güçlü katkı sağlayacak." yorumunu yaptı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English