Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Aydın Milletvekili Savaş: "Pensilvanya'daki de 'adalet' diye bağırıyor, İmralı da 'adalet' diye bağırıyor ama öte taraftan şehitler ve gaziler de adalet istiyor" CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer: "(Rıza Sarraf hakkında ABD'ye nota verilmesi) Sadece bir kişinin hakkının, hukukunun korunması için bütün devletin seferber olmasının arkasındaki neden nedir?" CHP Gaziantep Milletvekili Gökdağ: "Adaleti pamuklara saracak kadar hassas bir şekilde korumalıyız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Pensilvanya'daki de 'adalet' diye bağırıyor, İmralı da 'adalet' diye bağırıyor ama öte taraftan şehitler ve gaziler de adalet istiyor." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumlarının 2018 yılı bütçesi üzerinde milletvekilleri görüşlerini açıkladı.

Mustafa Savaş, AK Parti'nin adalet konusunda eleştirildiğini belirterek, "Pensilvanya'daki de 'adalet' diye bağırıyor, İmralı da 'adalet' diye bağırıyor ama öte taraftan şehitler ve gaziler de adalet istiyor." ifadesini kullandı.

Mahkemelerin kararlarını Türk milleti adına bağımsız bir şekilde verdiğine işaret eden Savaş, "Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet diyorsanız, her konuda anlaşırız. Çünkü bunlar bizim ortak değerlerimizdir." diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, OHAL rejimi içinde olunduğunu dile getirerek, "Kanlı, hain darbe girişimine karşı mücadele verileceği ve bu nedenle OHAL rejimine ihtiyaç olduğu iddiasıyla bunu getirdiniz ancak bu dönemde vatandaşların sosyal medyada paylaşım yapmaktan korktuğu, akademisyenlerin bilim üretmekten korktuğu bir dönemi yaşıyoruz. Ülke genelinde korku iklimi yaratılmış durumda." dedi.

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun KHK ile üniversiteden ihraç edilmesini eleştiren Çakırözer, Kaboğlu'nun sosyal medyada paylaşım yaptığı gerekçesiyle atılmasına rağmen, hakkında idari ve adli soruşturma açılmadığını söyledi. Çakırözer, "Onun gibi yüzbinlerce atılan kişiye, tek bir yeri, OHAL İnceleme Komisyonunu adres olarak gösterdiniz. FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerden söz ediyoruz. Biz artık bu OHAL'in bitirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

"AKP, OHAL'in kolaycılığına kapılmış durumda." diyen Çakırözer, kış lastiğinden evlilik programlarına, rektörlük seçimden varlık fonuna kadar OHAL ile ilgisi olmayan birçok konuda KHK çıkarıldığını söyledi.

CHP'li Çakırözer, cezaevleri ve yargı sisteminin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken de başta gazeteciler olmak üzere düşüncesi ve fikrinden dolayı hiç kimsenin yargılanmaması, cezaevine konulmaması gerektiğini söyledi. Çakırözer, "Şu anda yargılanan gazetecilerin tamamı, Meclisi bombalayan eli kanlı darbecilerle sanki aynı suçu işlemiş gibi, üç defa ağırlaştırılmış hapis cezası ile yargılanıyorlar. Yargıtay kararına göre, şiddet suçunun oluşması gerektiği halde böyle yapılmıyor." ifadesini kullandı.

Utku Çakırözer, üst mahkeme, tutuklama kararlarını ortadan kaldıran karar verdiği halde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun serbest kalamadığını belirtti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, sunuş konuşmasında, Rıza Sarraf davası konusunda, hükümetin ABD'ye nota göndererek buna bir şekilde müdahil olması hususuna hiç girmediğini belirten Çakırözer, "Bu konuyu nasıl görüyorsunuz? Bütün vatandaşlar için nota gönderiyor musunuz? Sadece bir kişinin hakkının, hukukunun korunması için bütün devletin seferber olmasının arkasındaki neden nedir?" sorularını yöneltti.

- "Hava ve su kadar gerekli"

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, hukukun ve adaletin, insan ve toplum yaşamında hava ve su kadar gerekli olduğunu ve herkes için eşit şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi.


"Adaleti pamuklara saracak kadar hassas bir şekilde korumalıyız." diyen Gökdağ, adalet duygusunun toplumun tamamını kapsadığını, haksızlığa uğradığını düşünen herkesin, adalete gittiği zaman oradan olumlu sonuç alacağını bilmesi gerektiğini belirtti.

Mehmet Gökdağ, adalete güvenin olması için yargının tam bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Bizim adalet kavramı etrafında tesis etmeye çalıştığımız sinerji sevgidir, insan sevgisidir. İnsanın iyiliği için mazlumu zalimden, haklıyı haksızdan ayırmaktır." dedi.

İktidarlarında adalete, "şeffaflık ve hesap verebilirlik" kazandırıldığını belirten Aydemir, iktidarları dönemindeki adalet eserlerinin; hikmet, irfan ve faziletin ifadesi olduğunu kaydetti.

- "Annelerinin tutuksuz yargılanmasında ne gibi bir sakınca var?"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, cezaevlerinde 668 çocuğun kaldığını ifade ederek, "Bunların annelerinin tutuksuz yargılanmasında ne gibi bir sakınca var?" diye sordu.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Enis Berberoğlu hakkında yerel mahkemenin verdiği kararı üst mahkeme bozduğu halde, yerel mahkemenin dosyayı ele alarak hemen tahliye kararı vermesi gerektiğini kaydetti.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Rıza Sarraf gibi Fetullah Gülen için de ABD'ye nota verilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, yargı çalışanlarının sorunlarını anlattı, özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Kalaycı, iki zabıt katibi ve bir mübaşirin intihar ettiğini belirterek, bu intihar vakalarının araştırılmasını istedi. Mustafa Kalaycı, yargı alanındaki personel eksikliğinin giderilmesi gerektiğini söyledi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English