Son Dakika Haberler

AA foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün Antalya'yı yansıtan fotoğraflarından oluşan "Işıklar ve Gölgeler" isimli sergisi, "2018 Perge Yılı" etkinlikleri kapsamında izlenime sunuldu

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Antalya'daki Perge Antik Kenti'nde "2018 Perge Yılı" açılış programı düzenlendi.


"Yaza merhaba" etkinliğini de içeren programa Seçim Güvenlik Bölge Toplantısı'nda yer almak üzere gittiği Gaziantep'ten video konferansla katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turizmde 2018 yılına "muhteşem başlangıç" yaptıklarını söyledi.

Geçen yılın rakamlarının yüzde 45 üzerine çıkıldığını belirten Karaloğlu, turizmin daha da iyiye gittiğini, böyle devam ettiği sürece hedefe ulaşılmış olunacağını dile getirdi.

Karaloğlu, "Bu sene 2018 Perge Yılı olarak kutlanacak. Antalya'ya gelecek tüm misafirlerimizi Perge'de ağırlayabiliriz. Bu seneden çok ümitliyiz. Yıl sonuna gelindiğinde hem turist sayısı hem de geliri bakımından herkesi mutlu edecek bir sonuç alınacaktır diye ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de her yıl bir antik değerin öne çıkacak olmasının dünya kenti Antalya'nın tanıtımı açısından çok önem taşıdığını vurguladı.

Bu yıl Perge ile başlanmasının çok anlamlı olduğuna işaret eden Türel, "Bu yıl Antalya'ya 14 milyon turist bekliyoruz. Kaybolan yılları telafi etmeyi hedefliyoruz. Kente gelecek turistlerin en az 4 milyonunun da Perge Antik Kenti'ni ziyaret etmesini diliyoruz. Perge'nin bu eşsiz güzelliğini görmeyen kalmamalı." ifadelerini kullandı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da bu yıl turizm sezonunda 2014 yılı rakamlarına ulaşmanın mümkün olduğuna dikkati çekti.

Her yıl 12 milyonun üzerinde yabancı misafir çeken Antalya'da ilk dört ayda 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını anlatan Yağcı, "Antalya'da tarih, doğa, kültür, gastronomi, yayla, her şey var. Dünyada Antalya kadar antik kent ve tiyatroya sahip başka bir kent yok. Bu zenginliklerimizi turizmde değerlendirmeliyiz." görüşünü paylaştı.

Etkinlik kapsamında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün objektifinden Antalya'yı farklı yönleriyle yansıtan "Işıklar ve Gölgeler" isimli fotoğraf sergisi, Perge'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Turizm Haftası'nda 15-22 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'nda izlenime açılan ve büyük ilgi gören sergi, antik kentte üç gün boyunca ziyaret edilebilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English