Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"1. Sinema Güzeli Yarışması"nın ödül töreni 22 Mart'ta yapılacak

Yarışmanın gala gecesinde, Halit Kıvanç, Muhterem Nur, Erdoğan Sevgin ve Nuri Alço'ya "Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü" takdim edilecek Sinema oyuncusu Güney: "Bu gençlere şans verelim ama bu şansın sonunda eğitim vererek, düzgün bir iş yapalım dedik. Yani sadece fiziki güzelliğe bakmayacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Türk sinemasına yeni yüzler kazandırmak üzere gerçekleştirilen "1. Sinema Güzeli Yarışması"nın gala gecesi ve ödül töreni 22 Mart'ta yapılacak.

Ses ve Hayat dergileri tarafından 1970'lı yıllarda düzenlenerek Yeşilçam'a pek çok oyuncu kazandıran yarışmanın 14 kadın ve 14 erkek finalisti, İstanbul'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Sinema oyuncusu ve yarışmanın eğitmenlerinden Salih Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere şans tanımak adına böyle bir yarışmaya ihtiyaç duyulduğunu ve son 15 - 20 yıldır eğitimli oyuncuların sektörde yer almadığını belirterek, "Piyasaya sadece foto model veya mankenler lanse ediliyor. Basın onları destekliyor ve dizilerde yer buluyorlar. Herkes manken ve foto model olamıyor ve bir sürü de genç var. Biz bu yarışmayı bunun için düzenledik. Hem de yoğun bir talep oldu." dedi.

Güney, kaliteli oyuncular yetiştirmek istediklerinin altını çizerek, "Bu gençlere şans verelim ama bu şansın sonunda eğitim vererek, düzgün bir iş yapalım dedik. Yani sadece fiziki güzelliğe bakmayacağız. Zaten seçilenlerin hepsi de üniversite öğrencileri. Bilinçli ve bilgili kişiler. Örf, adet olarak katılanların hepsi pırıl pırıl. Dolaylı olarak gençlere böyle bir alternatif sunmamız açısından iyi bir şey yaptığımıza inanıyorum. Değerlendirmelerde de boy, kişilik göstergesi, doğallık, kültür seviyesi dikkate alındı. Özellikle kızlarda 1.68 metrenin üzerinde boy arandı." ifadelerini kullandı.

Zarafet, yürüyüş, doğru duruş, imaj ve stil danışmanlığı eğitimi veren Ayça Kuru ise finalistlerin Ayça Kuru Akademisi bünyesinde 10 gün boyunca eğitim alacaklarını dile getirdi.

Kuru, bine yakın başvuru arasında ilk elemeyi geçen finalistleri seçerken zorlandıklarını kaydederek, "64 kız ve erkek fotoğraf elemesini geçti. Aralarında hiç oyunculuk eğitimi almamış olanlar var. Lise ve konservatuvar öğrencileri de var ama biz burada toplam 50 saatlik oyunculuk eğitimi ve üzerine üç oyun veriyoruz. Sonunda Atilla Kaplakarslan aracılığıyla çok güzel bir koreografi eşliğinde defile yapacağız." diye konuştu.

Yarışma, Vizyon Production, Bonne Vie (Yeni Hayat) dergisi, Bonart Ajans ve Antalya Holiday Medya iş birliğiyle yapılacak.

FİLMSAN Vakfı'nın da katkı sunacağı yarışmanın gala gecesinde, "Yaşayan Değerlere Saygı" bölümünde Halit Kıvanç, Muhterem Nur, Erdoğan Sevgin ve Nuri Alço'ya "Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü" takdim edilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English