Son Dakika Haberler

Rekabet Kurumu Başkanı Torlak: "Sağlık turizminin, küresel turizmin yüzde 5’i civarında olduğunu söyleyebiliriz. Uluslararası turizm, ayrıca dünya genelinde toplam ihracatta yüzde 6’lık paya sahiptir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
AFYONKARAHİSAR (AA) - Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, "Sağlık turizminin, küresel turizmin yüzde 5'i civarında olduğunu söyleyebiliriz. Uluslararası turizm, ayrıca dünya genelinde toplam ihracatta yüzde 6'lık paya sahiptir." dedi.

Torlak, 19. Ulusal Turizm Kongresi kapsamında, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen "Küreselleşme, Sağlık Turizmi ve Rekabet" konulu panelde, Türkiye'nin termal ve sağlık turizminde önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Bu sektörün geliştirilebilmesi için küresel bir merkez haline gelinmesi gerektiğini belirten Torlak, "Ülkemiz, termal sağlık turizmi anlamında, insanların gerçekten rahat edeceği, dünyanın bir tarafından kalkıp, bir sürü işlem maliyetine katlanmayı göze alarak gelmek isteyeceği, yüksek kalitede hizmet alırken aynı zamanda şifa bulacağı, bunları da makul fiyatlarla elde edebileceği bir sağlık merkezi haline gelebilir." diye konuştu.

Bugün küresel rekabette, pek çok kavram gibi mukayeseli üstünlük kavramının da ciddi önem kazandığına dikkati çeken Torlak, şöyle devam etti:

"Teknolojideki hızlı değişim, artık mukayeseli üstünlüğün de çok kısa sürede el değiştirebildiğinin, bugün mukayeseli üstünlük olarak gördüğümüz herhangi bir konunun çok kısa sürede hiçbir üstünlük göstermediğinin farkındayız. Eğer hizmetlerin yükselişte olduğu, sanayi sonrası toplum dönemini yaşadığımız böyle bir dönemde, üstünlüklerin muhafaza edilebilmesinden dem vuruyorsak, bunları konuşuyorsak, o zaman bize gerekli olan bir enstrüman, iyi politikalarla bunları düzenlemektir."

- Dünya ticaretinde sağlık turizminin payı artıyor

Torlak, son verilere göre Türkiye'nin en çok ziyaret edilen ülkeler arasında ilk 10 içinde olduğunu, dönem dönem 6. sıraya kadar yükseldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Turizm diğer hizmet piyasalarından biraz daha ayrışan bir piyasa. Bunun da farkındayız. Dünya ticaretinde sağlık turizminin payının her yıl arttığını biliyoruz. 2010 verilerine göre dünya piyasa büyüklüğü sağlık turizmi açısından 40-60 milyar dolar civarında. Sağlık turizminin, küresel turizmin yüzde 5'i civarında olduğunu söyleyebiliriz. Uluslararası turizm, ayrıca dünya genelinde toplam ihracatta yüzde 6'lık paya sahiptir. Bu rakamlar aslında sağlık turizminin çok önemli bir pazar olduğunu, çok önemli bir sektör olduğunu bize gösteriyor. Hizmet ihracatı içerisinde de turizmin payı yaklaşık yüzde 30'dur. Bu, sektörün sınır ötesi serbestleşmesini, birçok önemli faktörün birlikte değerlendirilmesini gerektiriyor."

Konuşmasının ardından Torlak'a, kongre düzenleme komitesi tarafından teşekkür plaketi verildi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English