Son Dakika Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Önümüzdeki günlerde, eğer şehit yakınımızın kardeşleri ya da anne babasından istihdam hakkını kullanmayan olursa iki hakkının da çocukları tarafından kullanabilmesi için bir düzenleme yapılacağının müjdecisi olayım"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Önümüzdeki günlerde, eğer şehit yakınımızın kardeşleri ya da anne babasından istihdam hakkını kullanmayan olursa iki hakkının da çocukları tarafından kullanabilmesi için bir düzenleme yapılacağının müjdecisi olayım." dedi.

Bakan Kaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen programa katıldı.

"Bizler, tarihi, şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakarlıklarıyla yazılmış kahraman bir milletiz." diyen Kaya, bugün millet olarak onurlu, izzetli bir duruş ortaya konuluyorsa bunun şehitler ve gaziler sayesinde olduğunu belirtti.

Bu milletin, tarihin hiçbir döneminde işgale, saldırıya, sultaya boyun eğmediğini, vatanı uğruna canını vermekten asla çekinmediğini ifade eden Kaya, toprağa, birliğe, demokrasiye göz dikenlerin, bu milletin sarsılmaz gücünü daima karşılarında bulduğunu söyledi.

Kaya, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, terörle mücadelede, en son olarak da 15 Temmuz gecesinde yepyeni bir kahramanlık destanının bu aziz milletin kanıyla, canıyla yazıldığını aktardı.

Milletin milli, manevi değerlere yapılan saldırılar karşısında hiçbir zaman hesap yapmadığını, düşman saldırıları karşısında can vermekten çekinmediğini dile getiren Kaya, "Demokrasimize, egemenliğimize, bağımsızlığımıza kastedenler söz konusu olduğunda şehitliği de gaziliği de şeref sayar, kurşunların, tankların üzerine yürürüz. En son 15 Temmuz'da olduğu gibi." dedi.

Bakan Kaya, konuşmasında, Kahramankazan'da 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan Derya Ovacıklı'nın, "Bir bacak hiç önemli değil, canımız bu vatana feda olsun. Derya'nın ayağı, Ali'nin kolu değil, vatan ayakta, milletimiz dimdik, önemli olan bu. Zaten bu beden, vatan için ayaktaydı, vatana emanetti, vatana feda olmak için ayaktaydı, şükürler olsun ki o da nasip oldu." sözlerine de yer verdi.

- "Her türlü hizmet hak temelli bir anlayışla yapılıyor"

Kaya, 30 yılı aşkındır bölücü teröre karşı mücadele verildiğini hatırlatarak, 15 Temmuz'da terörün kılık değiştirerek varlığını korumaya gayret ettiğine dikkati çekti.

Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ fark etmiyor. Bütün bunların planı güçsüz ve çaresiz bir Türkiye planı ortaya koymaktı ama 15 Temmuz'da milletimiz bunu çok iyi anladı. O hain teröristlere gereken cevabı canı pahasına verdi.

Gelişme ve kalkınma yolunda gösterdiğimiz her başarı, şer odaklarını çılgına çeviriyor. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye'yi istemiyorlar. Üst akıllar, dış mihraklar, iç destekleri ve maşaları ile Türkiye'yi zayıflatmayı, içe kapatmayı hayal ettiler ama başaramadılar, asla da başaramayacaklar."

Şehit yakınlarına ve gazilere yönelik her türlü hizmetin hak temelli bir anlayışla yürütüldüğüne işaret eden Kaya, gazilerin gösterdiği fedakarlıkla her türlü saygınlığın en üstünü hak ettiğini dile getirdi.

Kaya, şehit yakınları ve gaziler için hükümet olarak bugüne kadar ne yapılması gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden yerine getirdiklerini ve yerine getirmeye devam edeceklerini kaydetti.

- "Sosyal desteklerimizi sürdüreceğiz"

Şehit yakınlarına eğitimden istihdama kadar birçok alanda sağlanan destek ve hizmetlerin çerçevesini vazife ve harp malullerini de kapsayacak şekilde genişlettiklerini hatırlatan Kaya, 2013'te yapılan hukuki düzenlemelerle vazife ve harp malullüğü kapsamındaki TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara bir istihdam hakkı sağladıklarını söyledi.

Başkasının yardım ve desteği olmadan yaşayamayacak derecede ağır malul olan gazilere sağlanan bakım desteğini, asgari ücretin net tutarından iki katına çıkarttıklarını anımsatan Kaya, şöyle konuştu:

"668 sayılı KHK ile yılda iki defa olan şehit yakını ve gazi atamalarında süreyi ve yaş sınırını kaldırdık. Önümüzdeki günlerde, eğer şehit yakınımızın kardeşleri ya da anne babasından istihdam hakkını kullanmayan olursa iki hakkının da çocukları tarafından kullanabilmesi için bir düzenleme yapılacağının müjdecisi olayım. Şehit yakını ve gazilerimize ekonomik ve sosyal desteklerimizi hiçbir maliyet hesabı yapmaksızın sürdüreceğiz."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English