Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"18 Mart'tan 15 Temmuz'a aynı ruh, aynı destan" anma programı

SGK tarafından düzenlenen programda, 15 Temmuz gazileri duygularını paylaştı AK Parti Hatay Milletvekili ve 15 Temmuz Gazisi Türkoğlu: "Meclis bahçesindeyken ilk atılan bombayla yaralandım. Zerre kadar yüreğimizde bir korku yoktu. Şehit de olabilirdik, nasip olmadı" Gazi Ovacıklı: "O gece dışarı çıktığımda askeri araçtaki hainler, gözüme bakıp evime dönmem gerektiğini söylediklerinde vatanı bölmek için çok kararlıydılar, fakat Çanakkale ruhunun 15 Temmuz destanında da cereyan edeceğini hesaba k

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) düzenlenen "18 Mart'tan 15 Temmuz'a aynı ruh aynı destan" konulu Çanakkale şehitlerini anma programında, 15 Temmuz gazileri, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.

SGK Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda İstiklal Marşı ve şehitler için sela okundu.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan AK Parti Hatay Milletvekili ve 15 Temmuz Gazisi Hacı Bayram Türkoğlu, Çanakkale'deki milli mücadele ruhunun, 15 Temmuz'da da yaşandığını belirtti.

Darbe girişimi gecesine ilişkin yaşadıklarını anlatan Türkoğlu, şöyle devam etti:

"O gece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk defa darbeler tarihinde çalışmasına şahit olduk. Bizler de o çalışmada yerimizi almak için oradaydık. Ailem ve kızım beni yalnız bırakmayarak, yanımda yer aldı. Daha Meclis bahçesindeyken, ilk atılan bombayla yaralandım. Zerre kadar yüreğimizde bir korku yoktu. Şehit de olabilirdik, nasip olmadı ama gazilik sıfatımızla manevi kimliğimizi biliyoruz. O gece TBMM'de AK Parti, MHP ve CHP parti kimliklerini bir kenara bırakıp, Meclis başkanlığında, grup başkanvekilleriyle beraber katılan bakanlarımız ve 100'ün üzerinde milletvekilimizle millet iradesine sahip çıkma, ölümü, şehadet şerbetini içmeyi göze alma adına destan yazdılar."

Milli birlik ve beraberlik çağrısı yapan Türkoğlu, 15 Temmuz'da bunun gerçekleştirildiğini milletin gücünün, helikopterlerin ve tankların gücünü aştığını bildirdi.

- "Vatanı bölmek için çok kararlıydılar"

Kahramankazan'da 15 Temmuz gecesi yaralanan Derya Ovacıklı da Çanakkale'de yaşananları anımsatarak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz suikastinde de aynı ruh, aynı direniş vardı. Bazı vatandaşlarımız ailesiyle, bazısı annesiyle, bazısı yavrusuyla helalleşerek meydanlara çıktı. Geride kalanlar dualarıyla o yüreklerin üzerine cesaret yüklediler. O gece dışarı çıktığımda askeri araçtaki hainler, gözüme bakıp evime dönmem gerektiğini söylediklerinde vatanı bölmek için çok kararlıydılar, fakat Çanakkale ruhunun 15 Temmuz destanında da cereyan edeceğini hesaba katmamışlardı. Yani bu milletin, aziz şehitlerin güçlerini yürekten aldıklarını bertaraf etmişlerdi."

Çanakkale Zaferi'ndeki kahramanların her birinin yanına bin 500 mermi düştüğünü anımsatan Ovacıklı, "Bizler Çanakkale kahramanlarının ecdadıyız. Onların vatan, bayrak için öldüklerinin bilincindeyiz ve bunu omuzlarımızda taşıyoruz. İnancımız eğer kanla yazılmak zorundaysa, Türk milletinin her ferdi bu inancı kanla yazmak için bir fert olacaktır. Çünkü candan, anadan, yardan geçilir fakat vatandan geçilmez." dedi.

Ovacıklı, gençler adına Türk bayrağını oğluna emanet olarak verdi.

- "İstiklal aşkı"

Programda konuşma yapan 15 Temmuz Şehitleri Derneği Başkanı Tarık Şebik de Çanakkale Savaşı'nın önemini vurgulayarak, 15 Temmuz gecesinde yaşananları anımsattı.

Milletin her yaştan tüm fertlerinin parti, meşrep siyasi görüş farkı gözetmeksizin 15 Temmuz'da darbecilerin karşısında tek vücut olduklarını belirten Şebik, "15 Temmuz, bir kere daha bizlere ispat etmiştir ki milletimizin hürriyet ve istiklal aşkı, aynı heyecanla damarlarında dolaşmaya devam etmektedir." dedi.

Şebik, Türkiye tarihinin en güçlü devlet-millet birlikteliğinin ortaya konduğunu ifade eden Şebik, "Orada, devletimiz milletine, milletimiz de devletine adeta sahip çıkmanın çok büyük bir örneğini göstermiştir." diye konuştu.

Devletin tüm kurumlarının yanı sıra, özellikle şehit aileleri ve gazilerin hukukunu koruma noktasında SGK'nın çok önemli bir paydaşları olduğuna dikkati çeken Şebik, ev sahipliğinden dolayı SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı'ya teşekkür etti.

Çanakkale fotoğraflarının yer aldığı sergi açılışının gerçekleştirildiği program kapsamında, Çanakkale'de cephede yaşananlar, oyuncular tarafından canlandırıldı.

Daha sonra SGK Başkanı Bağlı, 15 Temmuz gazilerine plaket takdim etti. Programa, gaziler ile SGK yöneticileri ve kurum personeli de katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English