Son Dakika Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Eklenme Tarihi: 18.03.2015 - 13:30

Beşiktaşlı futbolcular, Çanakkale şehitleri ve gazilerini andı, Fenerbahçe ile Galatasaray kulüpleri ise mesaj yayımladı

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Futbol Takımı oyuncuları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü için bir araya geldi.

Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, siyah-beyazlı ekip, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü için BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde anma töreni yaptı.

Futbolcular, "Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz" yazılı pankartın önünde ve Türk bayrağı etrafında bir araya gelerek şehitleri ve gazileri andı.

 

- Fenerbahçe ve Galatasaray, mesaj yayımladı

 

Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, "Bir milletin topyekün verdiği destansı ve eşsiz bir mücadele ile, tarihin akışını değiştirdiği, gururla andığımız 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutluyor; Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere hiçbir zaman unutulmayacak olan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz" denildi.

Galatasaray Kulübü'nün mesajında ise "Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla bir kez daha anıyoruz" ifadelerine yer verildi. 


Kaynak: