Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız"

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: "Milletler sadece sevinçlerini hatırlamakla değil, aynı zamanda üzüntülerini, kederlerini hatırlamakla da ayakta kalırlar. Onun için 15 Temmuz 2016'yı, bu ihaneti hiç unutmayacağız, unutturmayacağız" "15 Temmuz'da tarihe altın harflerle yazılmış kahramanlık destanını unutturmayacağız. Bu, Türkiye'nin şeref levhası olan tarihlerden birisidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Milletler sadece sevinçlerini hatırlamakla değil, aynı zamanda üzüntülerini, kederlerini hatırlamakla da ayakta kalırlar. Onun için 15 Temmuz 2016'yı, bu ihaneti hiç unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Kurtulmuş, Fatsa Hükümet Konağı önünde düzenlenen "15 Temmuz Destanı" programında yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının tarih boyunca büyük ihanetler gördüğünü, Türkiye'nin atılım yaptığı her dönemde bununla karşılaştığını ifade etti.

Türkiye'nin yakın tarihinin, önünün kesildiği bu ihanetlerle dolu olduğunu belirten Kurtulmuş, geçmiş dönemde yapılan darbelere ve bunun ardından ülkede yaşananlara dikkati çekti.

Kurtulmuş, 15 Temmuz 2016'nın, Anadolu topraklarının gördüğü en büyük, en kapsamlı, en hainane tezgahlarla planlanmış bir darbe teşebbüsü olduğunu belirtti. Türkiye'de yaşanan darbelerin içerisinde ilk kez 15 Temmuz'daki darbe girişiminde uçaklarla halkın üzerine bombalar atıldığını, helikopterlerden insanların üzerine ateş açıldığını anlattı.

"Bu ihaneti hiç unutmayacağız ve unutturmayacağız" ifadesini kullanan Kurtulmuş, "Milletler sadece sevinçlerini hatırlamakla değil, aynı zamanda üzüntülerini, kederlerini hatırlamakla da ayakta kalırlar. Onun için 15 Temmuz 2016'yı, bu ihaneti hiç unutmayacağız, unutturmayacağız." diye konuştu.

Darbe teşebbüsünü planlayanların, güç ve kuvvet verenlerin sadece tesadüfü bir plan içerisinde olduklarının sanılmaması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Her şey çok iyi planlanmış, sokağa o şekilde askerler salınmış, uçaklara o şekilde yol verilmişti. Her şey tamamdı. Cumhurbaşkanımız hakkında yapacakları gazete, televizyon haberleri dahi hazırdı. Her şeyi hesapladılar. Eğer darbe yapılsaydı hemen ertesi gün sapır sapır dünyanın bütün devleti de bu darbeyi tanıyacaklardı. Nasıl başka yerde darbe yapan diktatörleri tanıdılarsa Türkiye'deki bu darbeyi de tanıyacaklardı. Hesapları yaptılar bir tek şeyi unuttular, bu milletin inancını, Allah'a olan bağlılığını ve bu milletin şehadete olan tutkusunu unuttular."

Kurtulmuş, geçmişte nice kahramanlıklar yaşandığını anlatarak, "15 Temmuz'da tarihe altın harflerle yazılmış kahramanlık destanını unutturmayacağız. Bu, Türkiye'nin şeref levhası olan tarihlerden birisidir." değerlendirmesinde bulundu.

Programa, Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş'un yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal ve çok sayıda Fatsalı katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin ve davetli hafızlar, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu, dualar edildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English