Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

15 Temmuz şehitlerinin hatırası Çorum'daki müzede yaşatılacak

Çorum'da yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitleri Müzesi, hain darbe girişiminin 2. yılında açılacak Belediye Başkanı Zeki Gül: "Bu müzeyi yapmaktaki amacımız, istiklalimize, istikbalimize ve geleceğimizle ilgili yapılan her türlü saldırıya karşı vatandaşlarımızı, gençlerimizi bilinçli kılmak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, kentte yapılan 15 Temmuz Şehitleri Müzesi ile darbe gecesi yaşanan ihanetin ve bu ihanet karşısında gösterilen kahramanlığın, genç nesillere bütün ayrıntılarıyla anlatılarak bu milli ruhun diri tutulacağını söyledi.

Gül, Belediye tarafından Kültür Park içerisinde yapımı tamamlanan ve hain darbe girişiminin 2. yılında hizmete açılacak 15 Temmuz Şehitleri Müzesinde incelemede bulundu.

Yapımına geçen yıl başlanan ve yaklaşık 3 milyon 500 bin liraya mal olan müzenin pazar günü açılacağını ifade eden Gül, bin 600 metrekare alan üzerine kurulu müzenin iki kattan oluştuğunu belirtti.

Müzenin ilk katında sürekli sergi salonu ile sinema salonunun bulunduğunu aktaran Gül, "Sergi salonumuzda, darbe gecesi yaşanan olayları en iyi şekilde anlatan fotoğrafları sergiliyoruz. Sinema salonumuzda ise, bu ihanet gecesine ait görüntülerden oluşan belgeselleri başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm ziyaretçilerimize izleterek, bu ihanetin en doğru şekilde anlaşılmasını sağlayacağız." dedi.

Gül, müzenin ikinci katında da hain darbe girişimine karşı verilen mücadelede canını feda eden Erol Olçok ve oğlunun da aralarında bulunduğu 12 Çorumlunun yanı sıra darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in hatıralarının yaşatılacağı 13 odanın bulunduğunu belirtti.

Bu odalarda şehitlerin özel bir silikon malzemeden yapılmış heykellerinin yanı sıra kişisel eşyalarının da sergileneceğini ifade eden Gül, "Çorumlu 15 Temmuz şehitlerimiz Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok, Ali Karslı, Akif Kapaklı, Ali Alıtkan, Mustafa Özgür Karasakal, Mehmet Kocakaya, Mehmet Avcu, Emin Güner, Osman Arslan, Mustafa Solak ve Yakup Kozan'ın ve artık tüm Türkiye'nin hemşehrisi olan Ömer Halisdemir'in balmumu heykelleri ve kişisel eşyalarıyla aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız." diye konuştu.

- "Burası sıradan bir müze değil"

"Bu müzeyi yapmaktaki amacımız, istiklalimize, istikbalimize ve geleceğimizle ilgili yapılan her türlü saldırıya karşı vatandaşlarımızı, gençlerimizi bilinçli kılmak." diyen Gül, şunları kaydetti:

"Şehrimizde okuyan öğrencilerimizi okullarından servis araçlarımızla alıp müzemize getireceğiz ve burada onlara önce belgesel izletip, o gece yaşananları bütün ayrıntısıyla aktaracağız. Ardından da darbe girişimine karşı canını ortaya koyarak milli bir duruş sergileyen kahraman şehitlerimizi anlatacağız. Bu sayede ülkemizde kirli emellere asla fırsat verilmediğini ve bundan sonra da verilmemesi gerektiğini göstereceğiz. Burası sıradan bir müze değil. Gençlerimize o gün neler yaşadığımızı, hangi tehlikeye maruz kaldığımızı hissettirmemiz gerekiyor. Şehitlerimizi, memleketimizin bu yiğit evlatlarını rahmetle, minnetle, hayırla yad ediyorum. Devletimiz, 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimizin aziz hatırasına her zaman ve her yerde sahip çıkacaktır. Civar il ve ilçelerden de vatandaşlarımızı, müzemizi ziyaret etmeye ve şehitlerimize dua etmeye davet ediyorum."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English