Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

15 Temmuz şehitlerinin anneleri Şanlıurfa'da

Darbe girişimi sırasında oğulları şehit olan anneler, "15 Temmuz" konulu konferansta kentteki kadınlarla bir araya geldi Eşi ve oğlu şehit olan Nihal Olçok: "Bugün 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki dava tekrar görülmeye başlandı. Bundan sonra orada 40 gün mesai yapacağız" Şehit annesi Kılıç: "Rabbime şükrediyorum oğlumu şehit verdim, öbür çocuklarımla dimdik ayaktayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞANLIURFA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine direnirken şehit olanların anneleri, Şanlıurfa'da düzenlenen konferansta kadınlara yaşadıklarını anlattı.

Eşi Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip'i darbe girişimi sırasında kaybeden Nihal Olçok'un moderatörlüğünde, GAP Tarımsal Araştırmalar Merkezi Salonunda gerçekleştirilen "15 Temmuz" konulu konferansa, şehit anneleri Asiye Yıldız, Muteber Ayabak ve Gülzerin Kılıç ile eşi Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nu kaybeden, kendisi de gazi olan Vahide Şefkatlioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Nihal Olçok, açılışta yaptığı konuşmada, programa katılmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Kadın arkadaşlarıyla dertleşmek için kente geldiklerini anlatan Olçok, "Çok zor dönemler geçiriyoruz çünkü bizim aynı zamanda hiç vazgeçmeyeceğimiz davalarımız var. Bugün 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki dava tekrar görülmeye başlandı. Bundan sonra orada 40 gün mesai yapacağız. " diye konuştu.

- "Vatan sağolsun"

Şehit annesi Asiye Yıldız da 29 yaşındaki oğlu Kerem Yıldız'ın Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olduğunu hatırlattı.

Oğlunun 29 yaşında şehit olduğunu dile getiren Yıldız, "Sülalemizin tek erkek çocuğuydu. En büyük hayalimiz onu evlendirebilmekti, nasip olmadı. Vatan sağ olsun." dedi.

Şehit annesi Gülzerin Kılıç ise 16 yaşında şehit düşen oğlu Mehmet Ali Kılıç'a doyamadığını anlatarak, "O bana doyamadı ben de ona doymadım. Bir kızım ve bir oğlum daha var. Rabbime şükrediyorum oğlumu şehit verdim, öbür çocuklarımla dimdik ayaktayız. O kadar çok şey yaşadık ki ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Vatan ve ümmet sağ olsun. Ezanımız dinmedi." şeklinde konuştu.

- "Şehit olmak istiyordu"

Muteber Aybak da şehit Mahir Aybak'ın annesi olduğunu söyleyerek, "Evladım 16 yaşında Atatürk Havaalanı'nda şehit oldu. İlk erkek evladımdı. Allah bir daha bizlere o günleri yaşatmasın. O seve seve şehit olmaya gitti. Zaten bir yıl önce de şehit olmak istediğini söylüyordu. Rabbim şahadeti ona nasip etti. Vatan sağ olsun. Rabbim onların şahadetlerini kabul etsin, Allah tüm şehit annelerine sabır versin." ifadelerini kullandı.

Şehit eşi Vahide Şefkatlioğlu ise aslen Şanlıurfalı olduğunu belirtti.

Darbe girişimi gecesi sokağa eşiyle koşarak çıktıklarını dile getiren Şefkatlioğlu, şunları kaydetti:

"Bir Suriye daha yaşanmasın diye gittik. Esenler'de tankın altında kaldık. Eşim 49 yaşındaydı. Bu vatan için bir Mehmet değil, bin Mehmetler ölür. Bundan sonra yapacağımız tek şey ülkemizi daha iyi nasıl koruruz, onu düşünmektir. Allah'ın izniyle o gece vatanımızı vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Pişman değiliz, kanımızın son damlasına kadar ülkemizi koruyacağız."

Konuşmacılar, daha sonra katılımcıların sorularını da yanıtladı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English