Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

15 Temmuz şehitlerinin adı Somali'de yaşayacak

Mogadişu'da TİKA tarafından yapılan 3 parka, 15 Temmuz şehitlerinden Prof. Dr. İlhan Varank, Astsubay Başçavuş Bülent Aydın ve Abdullah Tayyip Olçok'un isimleri verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Somali'nin başkenti Mogadişu'da “Somali-Mogadişu'da Çocuk Parklarının Oluşturulması” projesi kapsamında tamamlandığı 6 parkın 3'üne 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini verdi.

TİKA'nın yazılı açıklamasına göre, Mogadişu'daki Yardımeli Derneği Çocuk ve Kadın Hastanesi bahçesine yapılan çocuk parkına "Şehit Prof. Dr. İlhan Varank"ın, Al Harameyn Yetimhanesi bahçesine yapılan parka "Şehit Astsubay Başçavuş Bülent Aydın"ın Sokak Çocukları Eğitim Merkezine yapılan parka ise "Şehit Abdullah Tayyip Olçok"un isimleri verildi.

TİKA, 15 Temmuz 2017'de "Şehit Astsubay Başçavuş Bülent Aydın Çocuk Parkı"nın içerisinde bulunduğu Mogadişu Al-Harameyn yetimhanesinde 15 Temmuz şehitleri için bir anma programı düzenledi.

Programda Somali Çalışma ve Sosyal İşler Bakan yardımcısı Obah Mahmud Nur, Mogadişu Üniversitesi yönetiminden Adam Ahmed Hussein, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz, Somalili bürokratlar, Somali'de görevli TİKA personeli ve yetimhanede kalan yetimler katıldı.

TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Yılmaz, Somali ve Türk halkının kardeş olduğunun altını çizerek, Somali halkının zor gününde Türk halkının yardımına koştuğunu belirtti.

Yılmaz konuşmasında "Türk halkının zor günü olan 15 Temmuz 2016'da ise Somali halkının, sabaha kadar Türk Milleti ve Türkiye için dua etti. 16 Temmuz sabahında Türkiye'de yaşanan hain darbe girişimini protesto etmek ve Türkiye'ye destek olmak için kalabalık bir miting düzenlendi. Somali ve Türkiye kardeşliğinin sonsuza kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Somali Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Nur ise Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimini öğrendikleri anda büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, kardeş Türk halkı ve Türkiye için her zaman destek olacaklarını söyledi.

Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimini ilk kınayan ülkenin Somali olduğunu hatırlatan Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Bekar ise "Sadece Somali'de yaşayan Somalililerin değil diğer ülkelerde yaşayan Somalililer de darbe girişimi başladığı andan itibaren arayarak üzüntülerini ve desteklerini bildirdi. Bu nedenle Somali'nin Türkiye nazarında müstesna bir yeri var." dedi.

Al-Harameyn Yetimhanesi'nde kalan Muhammed Abdullahi Yusuf da TİKA'nın verdiği desteğe teşekkürlerini sunarak, yetim kaldıkları bu dünyada kendilerine baba olan Türkiye'nin selameti için her gün dua ettiklerini söyledi.

Program sonunda yetimhane bahçesindeki Şehit Astsubay Başçavuş Bülent Aydın Çocuk Parkı'nda yetimlerin hazırladığı sportif gösteri izlendi. Programa katılan tüm yetimlere TİKA'nın hazırladığı hediye paketleri takdim edildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English