Son Dakika Haberler

Kayseri, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de yürüyüş yapıldı, meydanlarda etkinlikler düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAYSERİ (AA) - Kayseri, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı, meydanlarda etkinlikler düzenlendi.

Kayseri'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi.

Vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile yoğun katılım gösterdiği program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Şahin Güven'in yaptığı duanın ardından AK Parti ve MHP milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması, meydanda kurulan ekrandan izlendi.

Murat Belet'in ilahi dinletisi, Prof. Dr. Mehmet Çelik'in söyleşisinin ardından, İsmail Altunsaray tarafından 15 Temmuz türküleri okundu.

Programa, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti ve MHP Kayseri milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, vali yardımcıları, rektörler, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan bazı vatandaşlar kent merkezinde araçları ile konvoy oluşturdu.

- Sivas

Sivas'ta ellerindeki Türk bayraklarıyla Tren Garı önünde toplananlar, İnönü Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Kortejin önünde, Sivas Belediyesi Mehter Takımı ve atlı birlikler yer aldı.

Vatandaşlar, törenin yapılacağı kent meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdür Vekili Aykut Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, il protokolü, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Vali Gül, Sivas halkının darbe girişiminin yaşandığı dönemde meydanları terk etmeyerek günlerce nöbet tuttuğunu anımsatarak, "Şehitlerimizi anıyoruz. Türkiye'nin her tarafında sokağa çıkanlar şehit olmak için çıktılar. 15 Temmuz'un sahibi 81 milyon vatandaşımızdır. Bu milletin birlik beraberliği, bu milletin dayanışması, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sinen FETÖ'cülerin dışında kalan namuslu, haysiyetli, vatansever görevlileri, yine emniyet teşkilatının şehit ve gazi düşen ve bu mücadeleyi yapan kahraman evlatları ve bu milletin tamamı 15 Temmuz'un sahibidir." dedi.


- Kırşehir

Kırşehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

"Milli Birlik Yürüyüşü" ile başlayan etkinliklerde, ellerindeki Türk bayraklarıyla askerlik şubesi önünde toplanan binlerce kişi, Atatürk Caddesi'nde yürüyüşe başladı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez", "15 Temmuz'u unutmayız, unutturmayız" şeklinde sloganlar atan vatandaşlar, 15 Temmuz töreninin yapılacağı Cacabey Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydandaki program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Kırşehir Valisi İbrahim Akın, devletin tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirterek, "Demokrasi zaferi olarak kutlanacak her 15 Temmuz'da, milletimizin kalbi şehitlerimiz ve gazilerimiz ile birlikte olacaktır." dedi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de birer konuşma yaptı.

Programa, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Ekemen, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Niğde

Niğde şehitliğinden başlayan yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak Niğde Ömer Halisdemir Meydanı'na yürüdü.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu, AK Parti milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, şehit Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir ve kentteki diğer protokol mensupları ile vatandaşların katıldığı yürüyüşün ardından meydanda anma programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması meydanda kurulan dev ekranlardan izlendi.

Vali Şimşek, 2 yıl önce bu saatlerde çok karanlık bir gece yaşandığını ve devlet olarak büyük bir darbe girişimine maruz kalındığını anımsattı.

Bu milletin Cumhurbaşkanını, Başkomutanını, seçtiği liderini ölümüne seven bir millet olduğunu vurgulayan Şimşek, "Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı üzerine meydanlara, sokaklara yürüdü ve bu hainlere dur dedi. Tankın altına yattı, kurşunlara göğsünü siper etti ve bombalar altında durdu. Sabaha kalamadan onlara gereken dersi verdi ve bu hain teşebbüs akamete uğradı. Millet olarak da tarihte görülmemiş büyük bir destan yazdı. O hainlere karşı büyük bir zafer elde ettik." diye konuştu.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Genel Başkanı Serhat Çağ ve diğer protokol üyeleri de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Niğdeli şehitlerin isimleri okundu.

Sanatçı Ahmet Şafak, Niğdelilere konser verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English