Son Dakika Haberler

AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı: "Bu muhataralı, zorlu tarih bize şunu öğretti; bu millet, en zor şartlarda en büyük meydan okumalara karşı birliğiyle, kardeşliğiyle, el ele vermesiyle her zaman onların hakkından gelmesini bildi, 15 Temmuz'da da bunu tekrar etti" "Biz kararlı, cesur, iradesine sahip çıkan, demokrasiden asla taviz vermeyen, Cumhuriyet'in bütün değerlerini yükselten, bu milletin aziz değerlerini yükseltmeye devam eden, kalkınan, gelişen ve büyüyen bir Türkiye Cumhuriyeti

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, "Bu muhataralı, zorlu tarih bize şunu öğretti; bu millet, en zor şartlarda en büyük meydan okumalara karşı birliğiyle, kardeşliğiyle, el ele vermesiyle her zaman onların hakkından gelmesini bildi, 15 Temmuz'da da bunu tekrar etti." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Bostancı, burada yaptığı konuşmada, 2 yıl önce bu milletin kardeşliğine, iradesine, geleceğine kast eden alçaklara karşı el ele verilerek, aslanlar gibi karşı konulduğunu söyledi.


Bu milletin geçmişte olduğu gibi, kendi iradesi üzerinde hiçbir irade tanımadığını, arkasında kim olursa olsun, bu işe kalkışanların elinde hangi güç olursa olsun gerektiğinde çıplak yumruğuyla onların kafasını ezeceğini cümle aleme gösterdiğini belirten Bostancı, şöyle devam etti:

"Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Uzun bir tarihten geliyoruz. Nice muhataralı tarihi olaylarla sınana sınana geliyoruz. Arkada koskoca bir imparatorluk var. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'miz, bir geleceğe doğru yürüyoruz. Bu muhataralı, zorlu tarih bize şunu öğretti; bu millet, en zor şartlarda en büyük meydan okumalara karşı birliğiyle, kardeşliğiyle, el ele vermesiyle her zaman onların hakkından gelmesini bildi, 15 Temmuz'da da bunu tekrar etti. Evet, farklı partilerimiz var, bunların rekabetleri var. Daha yeni bir seçimden çıktık. Ama temel bir özelliğimiz var. Bu milletin ortak kaderine, bu milletin iradesine, geleceğine kim kast ederse işte orada bu rekabetleri bir paranteze alır, yumruklarımızı birleştirir 81 milyon alçakların tepesine bineriz. 15 Temmuz'da bunu gösterdik. Bundan sonra da bu millete karşı herhangi bir meydan okuma olduğunda, elbette ki bu aziz millet, yeniden bir ve beraber olmayı, iri ve diri olmayı hem alçaklara hem de cümle aleme göstermesini bilir."

Çanakkale, Yemen, Kut'ül Amare, Kafkasya ve Balkanlar'da verilen mücadelelere vurgu yapan Bostancı, "Bu millet 15 Temmuz'da şunu gösterdi, Çanakkale sadece geçmişten bir hatıra değil, Yemen sadece geçmişten bir anı değil. Bu milletin çocukları, gerektiğinde yeniden bir ve beraber olarak bu milletin ortak kaderi için bir araya gelirler ve bu millete kast edenlerin hakkından gelmesini bilirler." diye konuştu.

Bostancı, 15 Temmuz akşamı, farklı siyasetten olan insanların kendisini arayarak, "Recep Tayyip Erdoğan televizyonlara çıksın ve bu milletin önüne muhakkak düşsün." dediklerini aktaran Bostancı, "Tarihin kritik zamanlarında millete mihmandarlık etmek, alaca karanlığı yırtıp şafağı göstermek ve alçakları kahretmek liderlik gerektirir. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bütün siyasi partilerin genel başkanlarına, Mecliste o darbecilere karşı çıkan milletvekillerimize, sivil toplumun bütün temsilcilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Geçmişte büyük bir imparatorluk bulunduğuna dikkati çeken Bostancı, "Ama biz Türkiye Cumhuriyeti'ni o geçmişteki imparatorluktan daha muhteşem, daha güçlü bir geleceğe taşıyacağız. Bunu kardeşliğimizle, birlikteliğimizle yapacağız. Bunu yeri geldiğinde gözümüzü kırpmadan, bu ülke için hayatımızı vererek yapacağız. Bunu aynı zamanda ülkemiz için aslanlar gibi çalışarak yapacağız." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'dan sonra ülkenin bütün meydanlarında demokrasi nöbetleri tutulduğunu, bugün de ülkenin bütün meydanlarında demokrasi nöbetleri olduğunu vurgulayan Naci Bostancı, şunları kaydetti:

"Biz kararlı, cesur, iradesine sahip çıkan, demokrasiden asla taviz vermeyen, Cumhuriyet'in bütün değerlerini yükselten, bu milletin aziz değerlerini yükseltmeye devam eden, kalkınan gelişen ve büyüyen bir Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya, koşturmaya devam edeceğiz. Siyaset görevini yapacak, ekonomiyle uğraşma görevini yapacak. Allah'ın izniyle hep birlikte bu ülkeyi parlak geleceklere taşıyacağız."

- "15 Temmuz gecesinin karanlığı, 16 Temmuz sabahında aydınlığa çevrildi"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, 2 yıl önce bugün FETÖ üyelerinin aziz milletin vergileriyle alınmış topları, tankları, tüfekleri, mermileri, uçakları helikopterleri aziz millete ve onun seçilmiş hükümetine yönelttiğini anımsattı.

Şahin, hainlerin hayasızca akınına karşı göğsünü siper eden milletin, 15 Temmuz gecesinin karanlığını 16 Temmuz sabahında aydınlığa çevirdiğini belirtti.

Tüm dünyaya demokrasi ve vatan sevgisinin ne olduğunu gösterdiklerini anlatan Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın çağrısı, milletin cesareti ve ferasetiyle o gece ve o günden bugüne FETÖ mensuplarına Türkiye'yi dar ettiklerini aktardı.

FETÖ mensuplarının adalet huzurunda hesap verdiklerini ifade eden Şahin, "Şundan emin olabilirsiniz ki hiçbiri artık gün yüzü göremeyecek. Adalet önünde en ağır cezayı alacaklar. Tabii o gece binler, on binler, milyonlar sokağa döküldüler. İçimizden seçilmiş 251 kardeşimiz şehadet şerbetini içti. O gece en çok şehit veren vilayet Ankara'mızdı. 149 kardeşimiz sonsuzluğa kanat çırptı o gece. Rabbim Bedir'den bugüne dek şehadet şerbeti içmiş bütün şehitlerimizin derecesini ali eylesin." diye konuştu.

- "Tayyip Erdoğan darbeler dönemini kapattı"

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ise 15 Temmuz gecesi darbenin merkez üssünün Ankara olduğunu, ihanetin en büyüğünün Ankara'da yaşandığını aktararak, "Ama kahramanlığın en büyüğü de Ankara'da yaşandı. Millet 'Ankara geçilmez, yıkılmaz, diz çökmez' dedi. 'Bu yabancı güçlerin uşaklarına, FETÖ'cü alçaklara eyvallah etmeyiz' dedi." ifadesini kullandı.

Türkiye'de, 1960'ta darbeler sürecinin başladığını anımsatan Akdoğan, "İlk defa bir darbe püskürtüldü. İlk defa bir cumhurbaşkanı, bir başbakan bir darbeyi püskürttü. Bu, liderlik demektir. İlk defa Tayyip Erdoğan gibi bir lider bir darbeyi püskürttü, darbeler dönemini kapattı." değerlendirmesinde bulundu.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English