Son Dakika Haberler

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Lyon şubesinde anma töreni düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
LYON (AA) - Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Lyon Şubesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla düzenlenen törene Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Özgür Çakar, Lyon Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Saçıntı, çok sayıda dernek temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Tören, 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından darbe girişimini anlatan kısa video gösterimi ile başladı.

Başkonsolos Çakar, törende yaptığı konuşmada, darbe girişimi gecesi yaşananlar Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde eşi görülmemiş boyutta bir terör saldırısı olduğunu vurguladı.

Türk halkının, tek yürek olarak büyük bir cesaretle darbecilerin karşısına çıktığı, tankların önünde durduğu ve devlet kurumlarının ele geçirilmesini engellemek için vücudunu siper ettiğini belirten Çakar, "Türk halkı, demokrasi dışı müdahalelere izin vermeyeceğini ortaya koydu. Türkiye'nin geleceğine silahlı grupların değil, millet iradesinin şekil vereceğini ispat etti." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin Fetullah Gülen liderliğinde Fetullahçı Terör Örgütü tarafından planladığını ve sivil mahrem “imam”ları vasıtasıyla silahlı kuvvetler içerisindeki unsurları tarafından icra edildiğini ifade eden Çakar, gerçeğin darbe gecesi anlaşıldığını ve geçen iki yıl boyunca derinleştirilen soruşturmaların bu gerçeği kanıtlarıyla ortaya koyduğunu vurguladı.

Çakar, örgütün Türkiye'deki ana omurgası kırılmış durumda olduğuna dikkati çekerek, "Fetullah Gülen'in sosyal medyada çıkan son konuşmasında itirafçıları kafir ilan etmesi önemlidir. Bu konuşma Fetullah Gülen'in zihinsel yapısı bakımından, kendisine biat etmeyenleri tekfir eden DEAŞ'tan farklı olmadığını da gözler önüne sermektedir." diye konuştu.

Türkiye'den ve dünyanın diğer bölgelerinden FETÖ mensuplarına kapılarını açan Almanya'da dahi bir hareketlenme gözlemlendiğine işaret eden Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yabancı ülkelerdeki FETÖ elebaşlarının hareket kabiliyetleri kısıtlanmıştır. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde çeşitli ülkelerdeki FETÖ yöneticileri ülkemize sınır dışı edilmişlerdir. Oturma izinleri iptal edilerek üçüncü ülkelere çıkartılan çok sayıda FETÖ mensubu da bulunmaktadır. Bazı devletler, kendi ülkelerindeki FETÖ yapılanmalarına karşı adli süreçler başlatmışlardır.
Tüm ilgili kurumlarımız, yurt dışındaki yapılanmanın kilit elemanları üzerinde gerekli adli dosyaların tekemmül ettirilebilmesi için çalışmalarını hızlandırmışlardır. FETÖ ile mücadelemizde önümüzdeki dönemde yurt dışı yapılanmaya daha fazla ağırlık verilecektir. Ağırlıklı bölümü Türkiye'den kaçmış olan FETÖ'nün tepe yapılanmasının Türk adaletine teslim edilmesinin sağlanması temel hedeflerimizdendir."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English