Son Dakika Haberler

Sakarya, Zonguldak ve Düzce'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla etkinlikler düzenlendi Zonguldak Valisi Çınar: "FETÖ, yeryüzünün en hain, hayallerin ve aklın ötesine iğreneceğiniz seviyede hain bir örgüttür. Tarih böyle bir ihanet görmedi, bu kadar alçağını görmedi" Sakarya Valisi Balkanlıoğlu: "Bu alçakların hesaplayamadığı tek şey, cesaretli kefenini giyerek çıkmış, büyük bir insan ve devlet adamı olan Cumhurbaşkanımızı, Başkomutanı hesaplayamadılar, milletimizin basire

Anadolu Ajansı haberine göre;
ZONGULDAK (AA) - Zonguldak, Sakarya ve Düzce'de, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kamu görevlileri olarak çalıştıkları yerde vatandaşlara hizmet etmekten başka yollarının olmadığını söyledi.

"Geçen yılki 15 Temmuz ile bugünü kıyasladığımızda ne kadar coşkulu olsak ne kadar gururlansak ne kadar sevinsek ne kadar umutlansak hakkımızdır." diyen Çınar, şöyle devam etti:

"Bugün, bizim gurur günümüz. Bütün Türkiye'de şu an halkımız ve milletimiz, bu gurur günlerini hem bir demokrasi hem de bir barış ile hukuk nöbeti olarak tutarlarken, bu etkinliği de gerçekleştiriyorlar. Dolayısıyla gururlanmak hepimizin hakkı. Emperyalist egemen devletlerin istedikleri gerçekleşmiş olsaydı, çok büyük bir iç savaş içerisinde olacaktık. Asker, polis, halk, kesimler, Doğu, Güneydoğu, İslami kılıflar giyerek cinayet örgütü haline gelmiş terör örgütleri, herkes ve her şey hazırlanmış büyük bir iç savaş başlayacaktı. Bu hiç bitmeyecekti. Bundan emin olun. Kim ne kadar silah aldıysa birbirini vuracaktı. Bu savaş hiç bitmeyecekti. Temel hedef buydu. Ne kadar gururlansak ve sevinsek azdır."

Çınar, İslam aleminin bütün dönemlerin en perişan halini yaşadığını dile getirerek, "Müslümanlar en sefil, en perişan dönemlerini yaşıyorlar. Mazlum ulusların umudu olan, bütün Müslümanların, Müslüman olmayan mazlumların da duasını alan Türkiye, dimdik kale gibi İslam ülkesi olarak ayakta." dedi.

Vali Çınar, DEAŞ, DHKP/C, PKK, PYD ve FETÖ'nün tamamına diz çöktürüldüğünü anlattı.

Bütün terör örgütlerini lanetlediğini vurgulayan Çınar, "FETÖ yeryüzünün en hain, hayallerin ve aklın ötesine iğreneceğiniz seviyede hain bir örgüttür. Tarih böyle bir ihanet görmedi, bu kadar alçağını görmedi." diye konuştu.

- Düzce

Düzce'de Anıtpark Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve siyasi partilerin il başkanları sahneye çıkarak, birlikte 15 Temmuz şarkısını vatandaşlarla seslendirdi.

Vali Dağlı, burada yaptığı konuşmada, demokrasiye vurgu yapmak ve şehitleri anmak üzere Türkiye'deki tüm meydanların dolduğunu belirtti.

15 Temmuz'da hain darbe girişimini 80 milyonun tek yürek olarak yaşadığını ifade eden Dağlı, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, ülkemiz zorlukların ortasındaki bir coğrafyada yer alıyor. Etrafımız ateş çemberiyle çevrilmiş durumda. Tunus ve Cezayir'de başlayan hareket, Mısır'da, Kuzey Irak ve Suriye'de devam ederek tam ülkemizin sınırına geldiği zaman Allah'a şükür ona 'dur' diyebildik. Şimdi dimdik ayaktayız, bunlar sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti, Allah'ın lütfu ve milletimizin cesaretiyle gerçekleşti." değerlendirmesinde bulundu.

Dağlı, 15 Temmuz'u gerçekleştiren FETÖ'cülerle mücadelenin sürdüğünü vurguladı.

Başkan Keleş de Türk milletinin bir yıl önce işgal girişimine maruz kaldığını söyledi.

15 Temmuz'un unutulmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını anlatan Keleş, "Bu karanlık gecede, yüce Allah bizlerden inayetini esirgememiş, aziz Türk milleti, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da göstermiş oldukları kahramanlıklara bir yenisini daha ekleyerek, muhteşem bir destan yazmıştır. Bu badireyi omuz omuza atlatmış millet olarak, en büyük ve önemli görevimiz, bu alçakça saldırıyı unutmamak ve unutturmamaktır. Bize umut bağlayan mazlum, mahrum ve mağdur kardeşlerimizi unutmamalıyız. Onlar o gece bizim için gözyaşı döküp dua etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Program, şiir dinletileri, çeşitli gösteriler ve ikramlarla sürüyor.

- Sakarya

Sakarya'da, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türk milletini yıllarca Allah, peygamber, sahabeler ve sahte gözyaşlarıyla kandırdığını söyleyen Balkanlıoğlu, "Hakkı hak bilmekten, batılı da batıl bilmekten milletimizi uzun yıllar uzaklaştırdı. Milletimizin 40 yılını çaldı. Zeki çocuklarımızı aldı, beyinlerini yıkadı. Bu milletin paralarını çaldı, yabancı devletlere, dış güçlere peşkeş çekti. Allah muhafaza, şayet bu adamlar başarılı olsaydı, bizim halimiz nasıl olurdu düşünemiyor insan. Belki Suriye'den çok daha berbat durumda kalırdık. Bizi kim kabul ederdi?" diye konuştu.

Ne kadar mağdur ve mazlum millet varsa gelip Sakarya'ya sığındığını ifade eden Balkanlıoğlu, "Mülteciler Avrupa'ya gitmeye çalıştı, adamlar vurmayı sınırda düşündü. Yine Türk milleti onlara sahip çıktı. Bizi kim kabul ederdi, hiç kimse kabul etmezdi." dedi.

Darbe girişimine karşı duran vatandaşlara seslenen Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Siz aslında nesillerimizin ve ülkemizin geleceğini, İslam'ın son kalesini kurtarmış oldunuz, Allah sizlerden bin kat ebediyen razı olsun. Bu alçakların hesaplayamadığı tek şey, cesaretli kefenini giyerek çıkmış, büyük bir insan ve devlet adamı olan Cumhurbaşkanımızı, Başkomutanı hesaplayamadılar, milletimizin basiretini hesaplayamadılar ama aldandılar, şimdi hak ettikleri yere gittiler."

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da darbeye karşı durma düşüncesiyle sokaklara akın eden tüm vatandaşlara şükranlarını iletti.

Türk milletinin vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını vermeye hazır olduğunu vurgulayan Toçoğlu, "Siz ölümden korkusu olmayan, şehadeti şerbet misali kana kana içmekten kaçınmayan insanımızı korkutabileceğinizi mi sandınız? Din adına uydurduğunuz sapıkça hikayelerle bu milletin idaresine ipotek koyacağınızı mı sandınız? Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ya olacağız, ya öleceğiz. Biz cumhuriyetimize, demokrasimize, inancımıza ve liderimize sonuna kadar bağlıyız. Yeryüzünün tüm hainleri bilsin ki bu topraklarda yaşayan herkes için şehadet kutlu bir yoldur. Şehit ve gazilerin akıttığı kan, bu toprakların bereketidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, saat 00.13'te tüm camilerde selaların okunmasıyla meydanlarda toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmaya başladı.

Öte yandan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ajansı iş birliğiyle düzenlenen ve Atatürk Kültür Merkezi önünde hazırlanan alanda dün açılan "Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ne, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English