Son Dakika Haberler

Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
BİTLİS/HAKKARİ/MUŞ (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bitlis, Hakkari ve Muş'ta "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bitlis Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Cabir Durak'ın açıklamasının ardından yürüyüş başladı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da şehit olanların fotoğrafını taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak demokrasi nöbetinin tutulacağı Ulu Cami önüne kadar yürüdü.

Demokrasi nöbetinde, 15 Temmuz'da İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda tankın aracını ezmesi sonucu gazi olan Sedat Ergün ile Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde kurşunların isabet ettiği Mutlu Akın konuşma yaptı.

FETÖ darbe girişiminde şehit olan Bitlisli Mahir Ayabak'ın babasıyla görüntülü konuşma yapılmasının ardından şiirler okundu.

Demokrasi nöbetine katılan Vali İsmail Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, tam bir yıl önce kahramanlık destanı yazılan bu gecede, milletine ve geleceğine sahip çıkan aziz milletin sayısız kahramanlık destanı yazdığını söyledi.

Milletin darbe heveslilerine karşı dimdik duruş sergileyerek bir kez daha tarihe yazıldığını ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"O geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. O gece 40 yıldır bu milletin inancını, dinini, malını ve parasını sömürerek başta göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış örgüt mensupları, bu milletin kendi parasıyla aldığı tankı ve silahı kendisine doğrulttu, uçaklarından bomba yağdırarak 250 vatan evladını şehit etmiş, 2 binin üzerindeki vatandaşımızı da yaralamıştır. Bu nasıl bir ihanet ve gözü dönmüşlük? Beyinlerini sapık bir meczuba kiralayarak bu millete bunu yaşatanlar hesabını verecekler yoksa bu şehitlerimiz mahşeri alemde yakamıza yapışır."

Sinevizyon gösterimlerinin ardından demokrasi nöbeti Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla devam etti.

- HAKKARİ

Hakkari'nin Bulvar Caddesi'nde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak valilik binasına yürüdü.

Yürüyüşe Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bazı vatandaşlar 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların fotoğraflarının bulunduğu yelekler giydi.

Yüksekova ilçesinde de İpekyolunda bir araya gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Bayrak Tepe'ye yürüdü.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, kurum temsilcileri ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte darbe girişimi kınandı.

Kaymakam Kaşıkçı, programda yaptığı açıklamada, demokrasi ile birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, hainlere karşı daima uyanık olunması gerektiğini anlattı.

- MUŞ

Muş'ta valilik önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayrakları belediye önünde kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, vali yardımcıları, 15 Temmuz gazisi Abdullah İrgin ve vatandaşlar katıldı.

Belediye önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlar, "kahrolsun FETÖ", "biz geldik FETÖ şaşırma" sloganı atıldı.

Kale Kur'an kursu öğreticisi Cafer Taşbulak, sela okudu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English