Son Dakika Haberler

Muğla'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giydi, 81 il ve Türk cumhuriyetlerinden gelen 2 bin öğrenci fidan dikti Antalya'da AESOB'a bağlı 75 oda başkanı, ortak basın açıklaması yaptı ve çınar ağacı görünümündeki anıt yerine konuldu

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA/MUĞLA (AA) - Antalya ve Muğla'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.

Muğla'da Memur-Sen öncülüğünde sivil toplum kuruluşları üyeleri, Sınırsızlık Meydanı'nda şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giyerek bir araya geldi.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak, 1 yıl önce FETÖ'nün Türk milletine boyun eğdirmeye, yönetime el koymaya yeltendiğini ve işgal girişiminde bulunduğunu belirtti.

- 2 bin öğrenci, fidan dikti

Muğla Çevre yolu üzerinde oluşturulan hatıra ormanına, 81 il ve Türk cumhuriyetlerinden gelen 2 bin öğrencinin katılımıyla fidan dikildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini, vatanı, bayrağı, devleti için gözlerini kırpmadan şehit olanların anısını yaşatmak için hatıra ormanı oluşturduklarını belirtti.

Öğrencilerin 10 hektarlık alanda 2 bin fidan dikimi yaptığını anlatan Öçalmaz, 15 Temmuz'u unutturmamak için farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.

Fidan dikimine Çorum'dan katılan Kübra Bakan ise Muğla'ya 15 Temmuz şehitlerini anmak için geldiklerini aktardı.

Bartın'dan katılan Üzeyir Bendek, "Aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak amacıyla diktiğimiz fidanlar inşallah gelecekte de gençlerin bu acı ve gurur günümüzü hatırlaması için örnek olacaktır." dedi.

- Antalya

Antalya Esnaf ve Sanatkarla Odaları Birliğine (AESOB) bağlı 75 oda başkanı, ortak basın açıklaması yaparak 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Grup adına basın açıklamasına okuyan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, hükümeti ve demokratik rejimi açıkça tehdit eden darbe ve işgal girişimini kınadıklarını dile getirdi.

Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan esnaf ve sanatkarların darbelere karşı dimdik ayakta durduğunu anlatan Dere, "Hiçbir zaman cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Her zaman olduğu gibi tek vücut halinde devletin, milletin ve meşru cumhuriyet hükümetinin yanında yer alacağız." diye konuştu.

- Kemer'de şehitler için anıt yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörlüğü tarafından şehitler anısına yaptırılan anıt, iş makinesi yardımıyla Kemer Cumhuriyet Meydanı'na konuldu. Üç metre boyunda yapılan ve 350 kilogramlık çınar ağacı şeklindeki anıta, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin adı yazıldı.

Büyükşehir Belediyesinin Kemer Koordinatörü Hasan Kal, Türkiye'nin yıllardır terörden ve darbelerden olumsuz etkilendiğini, şehitlerin anısını yaşatmak, onları unutmamak ve unutturmamak adına anıt yaptırdıklarını vurguladı.

- Alanya'da 14 dernek basın açıklaması yaptı

14 dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Alanya Dayanışma Platformu'nun (ALDAP) üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla darbe girişimini protesto etti.

Hacımemişler Camisi önünde toplanan grup adına açıklamayı okuyan platformun başkanı Mehmet Durmaz, darbe girişiminde yer alanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini bildirdi.

15 Temmuz'un yeni Türkiye'nin kilometre taşı olduğunu anlatan Durmaz, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada güçlü bir ülke olarak yer alacağını kaydetti. Durmaz, 15 Temmuz'un, Batı'nın ikiyüzlülüğünü, Türk ve Müslüman düşmanlığını bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Grup, daha sonra Filistin halkı ve 15 Temmuz şehit, gazi ve yakınları için dua etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English