Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

15 Temmuz'da Orhanlı Gişeleri'ndeki olaylara ilişkin davada mütalaa

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri'ndeki olaylarla ilgili davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, 63 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi Mütalaada, tutuklu sanıklar Zafer Özbay ve Suat Katar'ın tüm suçlardan beraatı talep edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri'nde meydana gelen olaylarla ilgili 65 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, 63 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, 2 sanığın ise beraatını istedi.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Orhan Uzun, 40 sayfalık esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, tutuklu 63 sanığın "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep edildi. Bu sanıklar hakkında "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" ve "terör örgütü üyesi olmak" suçundan ceza verilmesine yer olmadığı yönünde hüküm verilmesi istendi.

Tutuklu sanıklar Zafer Özbay ve Suat Katar'ın tüm suçlardan beraatı talep edilen mütalaada, tutuklu 4 sanığın da "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından beraatı istendi.

Mütalaada, iddianamede "mala zarar verme" suçundan sanıkların 26 kez cezalandırılmasının istendiği hatırlatılarak, olaylarda şehit olan kepçe operatörü Yalçın Arat'ın kullandığı malın Pendik Belediyesi'ne ait olması nedeniyle 5 sanığın bu suçtan ayrı ayrı 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

- 63 sanığa 660 yıla kadar hapis istemi

Olaylarda 4'ü polis 33 müştekinin yaralanmasına ilişkin, 63 sanık hakkında ayrı ayrı 33 kez 495 yıldan 660 yıla kadar hapis cezası istenen mütalaada, Yalçın Arat'ın öldürülmesiyle ilgili 5 sanığın "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebinde bulunuldu.

Mütalaada, polis memuru Ozan Özen'in Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda, bitişik atış yapılarak öldürüldüğünün tespit edilmesinden dolayı, bütün sanıkların bu suçtan beraatı istenirken, Özen'in öldürülmesiyle ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulması ve olaylarda 4 kişinin hayatını kaybetmesinin failleri belli olmadığından bu kişilerin ölümleriyle ilgili olarak elverişli silah atışı yapan sanıkların cezalandırılması talep edildi.

Müşteki Ayşenur Tolon'un yaralanmasında olaylarda ölen Binbaşı Ferhat Güney'in sorumlu olduğu, bu sebeple diğer sanıkların sorumluluğu bulunmadığından bu olayla ilgili beraatları istenen mütalaada, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamlarına karar verilmesi istendi.

Duruşma, sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English