Son Dakika Haberler

"Gençler Asla Unutmaz" sloganıyla 15 Temmuz'da destansı bir kahramanlığa imza atan gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığındaki törene katıldı Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "15 Temmuz, milletin gücünün tankın gücünü yendiği gecedir" "Bu oyunlara karşı bizim teminatımız, aziz milletimiz ve geleceğimiz olan siz gençlersiniz"

Anadolu Ajansı haberine göre;


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini belirterek, "O gece bu millet 'Beni kimin yöneteceğine yalnız ben karar veririm' diyerek bir destan yazdı." dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Bakan Bak'ın, "Gençler Asla Unutmaz" sloganıyla 15 Temmuz'da destansı bir kahramanlığa imza atan gençlerle bir araya geldiği bildirildi.

Kahramanmaraş, Bartın, Ağrı, Malatya ve Şırnak illerinden gelen gençler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbeci askerlerinin ilk hedeflerinden olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Binasını ve Beştepe Millet Camisi gibi birçok yeri ziyaret ettikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binasında düzenlenen törene katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katıldığı programda, 15 Temmuz'da şehit edilenlerin aileleri ve gaziler de yer aldı.

Programın kapanış konuşmasını yapan Bakan Osman Aşkın Bak, "15 Temmuz bu aziz milletin destanıdır. Milletin gücünün tankın gücünü yendiği gecedir. Bu millet asla diz çökmez. Bu millet asla yenilmez. Bu millet kimseye boyun eğmez. Bu bir diriliş destanıdır." ifadelerini kullandı.

Rize'de Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla halkın sokaklara döküldüğünü anlatan Bak, şöyle devam etti:

"İstanbul'da da Ankara'da da sokaklara koştular. O gün bu ülkeye hainlik edenlere, asker üniforması giymiş teröristlere karşı bu millet bir destan yazdı. Şehidimiz Cuma Dağ'ın eşi Rukiye Dağ çok duygulu ve güzel bir konuşma yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Kolay değil tabii ki ateş düştüğü yeri yakar. Onun heyecanını görünce, Türk annelerinin ne kadar güçlü olduğunu anlayabiliyoruz. Ne kadar metanetli olduğunu görebiliyoruz. Sizlere hislerini anlatan burada gazilerimiz var. Onlar da o gece canları pahasına meydanlara koşarak bu ülkenin geleceğini savundular.”



- "Bizim teminatımız aziz milletimiz ve gençler"



15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) yapılan saldırının dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini dile getiren Bakan Osman Aşkın Bak, "Bizim teminatımız aziz milletimiz ve gençler." dedi.

Bakan Bak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da o gece millet şunu söyledi; 'Beni kimin yöneteceğine yalnız ben karar veririm.' Demokrasi dışı her türlü girişime karşıyım. Bu ülkenin üzerinde oyunlar oynanıyor. Bu oyunlara karşı bizim teminatımız, aziz milletimiz ve geleceğimiz olan siz gençlersiniz. Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezeceksiniz. O meclis gazi bir meclis. Meclis başkanımızın çağrısıyla milletvekili arkadaşlarımız oraya gitti. 107 milletvekili geldi oraya. O meclisteyken üzerilerine bomba yağdı. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir saldırı yok. Bunlar gözü dönmüş, beyinlerini kiraya vermiş hainler ordusu. Ama bu milletin cevabı meydanlarda oldu."

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere çok güvendiğini hatırlatarak, İngiltere'deki anısını gençlerle paylaştı. Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, geleceğimizin, bu ülkeyi seven, vatanını seven, milli değerlerine sahip gençlerle daha güçlü olacağını hissediyor. Ben yurt dışına kendisi tarafından gönderildim. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesini bitirdim. Oradan yurt dışına gittim. Bana giderken, 'Bize lazım olanları öğren gel. Değerlerimizi yitirme, bizim değerlerimiz çok önemli' dedi. Orada çalışırken biz de şöyle bir fobi vardı; 'Alman mühendisi daha iyidir, Japon mühendisi şöyledir, şu şöyle yapar, bu böyle yapar.' Biz daha iyisini yaparız. Ben orada çalışırken benim çalıştığım bölümde inşaat şirketinde 4 tane mühendis vardı. Ben onlardan daha iyi mühendistim. Bir problem vardı ve tartışılıyordu. Bende, 'şu şöyle olmalı, bu böyle olmalı' diye anlattım. İnşaatın koordinatörü dedi ki; 'Tamam bu doğru bir çözüm. bundan sonra bu bölümün sorumlusu sensin, bu mühendisler de sana bağlı.' Öz güvenim var ben yaparım diyorum ve biz bunu söylemeliyiz. 'ben varım' diyeceksiniz. İsteyeceksiniz, yapacaksınız. Umutlarınız, hedefleriniz olacak. Bu ülke ve kendiniz için hayalleriniz olacak."

Gençlerden, şehitleri ve gazileri asla unutmamalarını isteyen Bakan Bak, "Bu vatansız olmaz. Bakın biz bin yıldır buradayız. Gidecek başka bir yerimiz yok. Bu ülke için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Beyinlerimizle mücadele edeceğiz, savunma sanayimiz ile gücümüzle mücadele edeceğiz. O yüzden ana değerlerimizi koruyacağız." diye konuştu.

Bakan Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin, gençlerin gücüyle geleceğe daha güçlü bir şekilde yürüyeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz birlikte daha güçlüyüz. Sen, ben yok, biz varız. Sizlere güveniyoruz. Bize, ülkemize saldırılar oluyor, görüyorsunuz. Ekonomik olarak her türlü oyunlar oynanıyor ama size şairin sözüyle şunu söylüyorum; 'Tasalanma yiğidim zaman bizden yanadır, dünya sana düşman olsa da gençler senden yanadır.' Cumhurbaşkanımızın yanında hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu ülkenin güçlü bir Türkiye olarak yoluna devam etmesini hep beraber sağlayacağız. 15 Temmuz'u asla unutturmayacağız. Şehitlerimizi, gazilerimizi her zaman hatırlayacağız. Onları her zaman başımızın tacı olarak göreceğiz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English