Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

15. İstanbul Bienali'nin küratörleri belli oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - 15. İstanbul Bienali'nin küratörlüğünü Elmgreen & Dragset sanatçı ikilisi üstlenecek.


İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, Koç Holding'in sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali, 16 Eylül-12 Kasım 2017'de gerçekleştirilecek.

Bienalin küratörlüğünü Elmgreen & Dragset sanatçı ikilisi üstlenecek.

Açıklamada, Elmgreen & Dragset'in şu görüşlerine yer verildi:

"Daha önce üç defa sanatçı olarak da katılma fırsatı bulduğumuz İstanbul Bienali'nin 15'incisinin küratörlüğünü üstlenmekten onur duyuyoruz. Milliyetçiliğin yeniden yükselişine tanık olduğumuz mevcut küresel jeopolitik durumu göz önüne alınca, iş birliği halinde yürütülen çabalara ve süreçlere dayalı bir bienal hazırlayabilmek bizim için daha da önem kazanıyor. Yirmi yılı aşkın süredir birlikte çalışan sanatçı ikilisi olarak, iş birliği yapmak bize doğal gelen bir şey. Bir bienal, pekala bir diyalog platformu olabilir ve farklı fikirlerin, bakış açılarının ve toplulukların birlikte var olabileceği bir biçimde yapılabilir."

15. İstanbul Bienali'nin kavramsal çerçevesi sonbaharda düzenlenecek basın toplantısıyla duyurulacak. Bienalin ön izleme günleri 2017'de 13 Eylül'de basına ve 14-15 Eylül'de ise profesyonellere yönelik olacak.

- Elmgreen & Dragset hakkında

Birlikte 1995 yılından bu yana çalışan Michael Elmgreen & Ingar Dragset'in çalışmaları, yerleştirme, heykel, performans ve tiyatro dahil pek çok sanat türüne uzanıyor. Eserleri, İstanbul (2013, 2011, 2001), Liverpool (2012), Singapur (2011), Moskova (2011, 2007), Venedik (2009, 2003), Gwangju (2006, 2002), Sao Paulo (2002) ve Berlin (1998) bienallerinde sergilenen sanatçılar, 2000'de New York Guggenheim Müzesi tarafından verilen Hugo Boss Ödülü'nün son aday listesinde yer aldı ve 2002 yılında Berlin, Hamburger Bahnhof, Nationalgalerie der Preis'e (Ulusal Galeri Ödülü) layık görüldü.

Elmgreen & Dragset, 2012'de Londra, Trafalgar Meydanındaki Dördüncü Kaide Komisyonu'na seçildi, 2015'te ise Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden (NTNU) fahri doktor unvanı aldı. Daha önceki küratörlük projeleri arasında, 2009'da 53. Venedik Bienali'nde Danimarka ve İskandinav Pavyonları'nda sergiledikleri "The Collectors/Koleksiyonerler", tek bir sergi için iki ulusal pavyonu ilk defa birleştirmesi nedeniyle "Curating Worlds/Dünyaların Küratörlüğünü Yapmak" adını taşıyan Özel Mansiyon ödülüne layık görüldü.

İkili, kamusal alan kavramı üzerine yeni bir diyalog başlatmak amacıyla 2013'te, Münih kentinin tümüne yayılmak üzere, "A Space Called Public/Kamusal Denilen Bir Alan" adını taşıyan geniş kapsamlı, geçici bir kamusal sanat projesi yürüttü. Aynı yıl Londra'daki Victoria and Albert Müzesi'nde gerçekleşen "Tomorrow/Yarın" adlı sergilerinde, müzenin daimi koleksiyonundan aldıkları resimleri, mobilyaları ve el yapımı eserleri sergiledikleri bir ortam tasarladı. İkilinin daha önceki küratörlük projeleri arasında, Susanne Pfeffer ile Künstlerhaus Bremen'de gerçekleştirdikleri "Not a Drop But the Fall" ve Kopenhag'da Avrupa Kültür Başkentleri programı kapsamında düzenledikleri "Update/Güncelleme" (1996) adlı performans temelli festival sayılabilir. İki sanatçı halen, Eylül 2016'da Berlin'de König Galeri'de açılacak olan "Others/Ötekiler" adlı serginin küratöryel çalışmalarını sürdürüyor.

Elmgreen & Dragset aynı zamanda Uluslararası Bergen Festivali'nde 2008'de sahnelenen "L'Amour de Loin/Uzaktan Aşk" operası, Berlin Staatsoper'de aynı yıl sahnelenen "Faustus, The Last Night/Faustus, Son Gece" operasının ve 2006'da Opera de Lyon ile Paris Theatre du Chatelet'nin sanat yönetmenliğini üstlendi.

İkilinin tiyatro oyunları arasında, ilk kez Skulptur Projekte Münster'de 2007'de sahnelenen "Drama Queens/Drama Kraliçeleri" ve Performa 11 için hazırladıkları "Happy Days in the Art World/Sanat Dünyasında Mutlu Günler" yer alıyor.

Elmgreen & Dragset'in "Van Gogh's Ear/Van Gogh'un Kulağı" adlı dik yüzme havuzu heykeli de New York City Rockefeller Center'da yerleştirildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English