Son Dakika Haberler

Sağlık Bakanı Akdağ: "Bugün Avrupalı bazı politikacıların veya ülkelerin neden böyle davrandığını anlamak çok zor değil. Avrupa'da maalesef aşırı sağ, faşizm şu an yükselen değer haline geldi. Dolayısıyla politikacılar kendileri için bu faşizan tavıra karşı Türkiye'yi, Müslümanları hedef gösterdi. İslamofobi oluşturarak taraftar oluşturlaya çalışıyorlar. Bunu bu radikallerin yapması tabii de bunların karşısında mücadele eden partilerin, devlet başkanlarının yapması gerçekten çok saçma" "Sağlıkt

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Avrupalı bazı politikacıların veya ülkelerin neden böyle davrandığını anlamanın çok zor olmadığını söyleyerek, "Avrupa'da maalesef aşırı sağ, faşizm şu an yükselen değer haline geldi. Dolayısıyla politikacılar kendileri için bu faşizan tavıra karşı Türkiye'yi, Müslümanları hedef gösterdi. İslamofobi oluşturarak taraftar oluşturlaya çalışıyorlar. Bunu bu radikallerin yapması tabii de bunların karşısında mücadele eden partilerin, devlet başkanlarının yapması gerçekten çok saçma." dedi.

Akdağ, Sağlık Bakanlığınca bir otelde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada, tüm sağlık çalışanlarının Sağlıkta Dönüşüm Programı'na büyük katkı verdiğini söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın 14 yıllık bir serüven olduğunu dile getiren Akdağ, bunun ilk 10 senesinin yoğun, son 4 senesinin de stabil geçtiğini dile getirdi.

Akdağ, sağlık sektöründe çalışmanın kolay olmadığını ve büyük özveri istediğini anlatarak, Türkiye'de dünyanın en iyi sağlık sistemini kurmak istediklerini ve bunun için 6 yılın yeterli olduğunu ifade etti.

Sadece Suriyelilere değil dünyadaki tüm mazlumlara yardım eli uzatmaya çalıştıklarına dikkati çeken Akdağ, Türkiye'nin ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımların bereketiyle ayakta durduğunu aktardı.

Akdağ, Türkiye'nin çok zengin bir ülke olmadığını ancak diğer güçlü devletlerin etkilendiği global krizden etkilenmeyerek yoluna devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün sağlık hizmetlerinin mutlaka aksayan tarafları var ama insanımız erişebildiği sağlık hizmetlerine kişi başına 500 dolarla sağlayabiliyor. Amerikalılar bunu 9 bin dolarla, Avrupalılar bunu 3 bin avroyla sağlayamıyor. Allah bereket veriyor. Bu niyetle çok alakalıdır. İyi niyetle yola çıktığınız zaman işiniz kolay."

Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan önce sağlıkta ciddi sorunlar ve imkansızlıklar yaşandığına işaret eden Akdağ, kendisinin de hastanede görev yaptığı o dönemde rastladığı bazı olayları katılımcılarla paylaştı.

- "Bize ders vermek isteyenler, bizden daha medeni değil"

Akdağ, sağlık meselesinin dışında Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün Avrupalı bazı politikacıların veya ülkelerin neden böyle davrandığını anlamak çok zor değil. Avrupa'da maalesef aşırı sağ, faşizm şu an yükselen değer haline geldi. Dolayısıyla politikacılar kendileri için bu faşizan tavıra karşı Türkiye'yi, Müslümanları hedef gösterdi. İslamofobi oluşturarak taraftar oluşturlaya çalışıyorlar. Bunu bu radikallerin yapması tabii de bunların karşısında mücadele eden partilerin, devlet başkanlarının yapması gerçekten çok saçma. Sakın bize ders vermek isteyenlerin, bizden daha medeni olduklarını falan düşünmeyelim."

Akdağ, sağlıkta dönüşümün ikinci safhasına geçeceklerini dile getirerek, "Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın 2'inci fazında sizlerle beraber çok daha iyi işleyen bir 112 sistemi oluşturacağız. Mesela İstanbul'da yoğunluktan dolayı daha çok geliştirmek gerekiyor. Hatta ambulansla alınan kişinin uzmanlar münasebetini daha iyi kurabileceğimiz bir sistem geliştiriyoruz. Yeni hava ambulans sistemleri oluşturacağız. Aile hekimliğini ciddi ölçüde geliştireceğiz. Aile hekimi başına düşen nüfusu 2 binlere kadar indireceğiz, 2023'de buna ulaşmış olacağız." ifadesini kullandı.

Sağlık sektöründeki şiddete yönelik pek çok önem alındığını anımsatan Akdağ, fiziksel şiddete başvuran kişinin şikayet edilmesi için "113" hattı ve bunların tutuklu yargılanmasını sağlamak gibi birçok tedbir alındığını söyledi.

Akdağ, konuşmasının ardından 81 ilden gelen bazı sağlık çalışanlarına, katılım sertifikası ve Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce 15 Temmuz gecesi 117 sağlık çalışanının yaşadığı hikayelerin toplandığı "Vatan için Sağlık Nöbetinde" adlı kitabı takdim etti.

Etkinlikte, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki aile hekimlerini, acil sağlık hizmetlerini ve kamu hastanelerini temsilen birer katılımcı konuşma yaptı.

Darüşşifa Topluluğunca da "Makamdan Şifaya Tedavi Müzikleri" adlı dinletisinin yapıldığı etkinlikte, Tıp Bayramı için çekilen kamu spotunun gösterimi gerçekleştirildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English