Son Dakika Haberler

Mısır'da Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında ?emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenler Sivas, Muğla, Yalova, Amasya, Mardin ve Siirt'te anıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Mısır'da geçen yıl, seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükumetine yönelik darbe sonrası iradelerine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan Mısırlılara ?emniyet güçlerinin müdahalesiyle hayatını kaybeden binden fazla kişi, Sivas, Muğla, Yalova, Amasya, Mardin ve Siirt'te anıldı.

Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Genç Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Seller, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsattı.

İnsanlığa seslenen Seller, zulüm kuşatmasının bitirilmesi çağrısında bulunarak, "İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşetin, 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini, sen yerle bir edeceksin'' diye konuştu. 

Seller, Rabia'nın sadece Mısır'da bir meydanın adı olmadığını, zulme ve zalime meydan okunmasının  adı olduğunu vurgulayarak, "Esma, Sisi'nin vahşet kurşunlarıyla şehit olan Mısırlı mazlum ihvanın sadece adı değil, insanlığın demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki ısrarının adıdır" dedi.

Açıklamanın ardından 12 yaşındaki Havva Temrel "Sol yanım acıyor anne" isimli şiiri okudu.

Grup,  Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine slogan atarak dağıldı.

- Muğla

Genç Memur-Sen Muğla Şubesi tarafından, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen sendikanın üyeleri, taşıdıkları dövizlerle Mısır ve Filistin'de yaşananlara tepki gösterdi.

Grup üyeleri, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Zalimler için yaşasın cehennem", "İhvana selam, direnişe devam" ve "Gazze'ye selam direnişe devam" sloganları attı.

Grup adına konuşan Genç Memur-Sen Muğla Şubesi İl Başkanı Adem Köseoğlu, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçtiğini hatırlattı.

Köseoğlu, mazlumların, çığlıklarına sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, "Dünyadaki zulüm kuşatmasının, dökülen mazlum kanlarının üzerine iktidarlarını inşa etmek isteyen petrol diktatörlerinin, Mısır'da darbeci Sisi'nin, Suriye'de cani Esed'in, Gazze'de katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesi karşısında sessiz kalmayacağız. Bu zulme karşı direnenler olarak zalimin karşısında mazluma el verip, mağdura kol kanat olursak İsrail, Filistin ve Gazze'de soykırım yapamaz" dedi.

Gruptakiler açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

- Yalova

Yalova'da Genç Memur-Sen'in düzenlediği basın açıklaması, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Grup adına konuşan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Soner Taşova, Mısır'da ölenleri rahmetle andıklarını, İslam coğrafyasında yaşananlara kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ey insanlık ayağa kalk. Dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretini mazlumların mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşet mühendislerinin 2013'ün 14 Ağustosunda Mısır'da temelini attığı gökdelenini sen yerle bir edeceksin. Zindanları mazlum mekanı haline getiren emperyalist cinnete sen dur diyeceksin. Döktükleri mazlum kanları üzerine iktidarlarını inşa etmek petrol diktatörlerini sen devireceksin. Çocukları öldürülen anaların feryatlarını kahkahalarıyla bastırmak isteyen ölüm makinelerine haddini sen bildireceksin."

- Amasya 

Amasya Yavuz Selim Meydanı'nda bir araya gelen grup üyeleri ilk olarak okunan Kuran'ı Kerim tilavetini dinledi.

Genç Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Yunus Macit, yaptığı basın açıklamasında, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yılın geçtiğini belirtti.

14 Ağustos'un insanlığın dünyaya sahip çıktığı gün olduğunu vurgulayan Macit, "Bugün insanlığın vicdanını dünyada hakim kılmak isteyen, zalimi defetmenin, merhamet ve adaleti insanlığa hediye etmenin ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan bütün Müslümanların ayağa kalkma günüdür'' dedi. 

- Uşak

Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri akşam saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplanarak ellerindeki pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçti. Tritoğlu parkına ulaşan grup burada Mısır'da geçen yıl, seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetine yönelik darbe sonrası iradelerine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan Mısırlılara ?emniyet güçlerinin müdahalesiyle hayatını kaybedenleri andı. 

Platform sözcüsü Cumhur Acar, olayın üzerinden bir yıl geçtiğini ancak, darbeci yönetimin hala görevde olduğunu söyledi.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanların zulüm altında olduğunu ifade eden Acar, emperyalist güçlerin yaşanan gelişmelere sessiz kaldığını kaydetti.

- Mardin

14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Genç Memur-Sen'in organize ettiği, Yenişehir semtindeki Kermes Alanından başlayan yürüyüş, Karayolları Parkına kadar sürdü.

Burada basın bildirisi okuyan Mardin Genç Memur-Sen İl Başkanı Hamza Doğan, Rabia Gününün tüm insanların vicdanına seslenme günü olduğunu dile getirerek, "14 Ağustos, insanlığın vicdanını dünyada hakim kılmak isteyen bütün insanların, zalimi def etmenin, zulmü fek etmenin, merhamet ve adaleti insanlığa hediye etmenin, ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan bütün Müslümanların ayağa kalkma günüdür" dedi.

Midyat ilçesinde de Yenimahalle'deki Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklamasını Genç Memur Sen Midyat Temsilcisi Ahmet Aygün okudu. 

Siirt'te de Genç Memur Sen İl Temsilciliği tarafından "14 Ağustos Dünya Rabia Günü" dolaysıyla açıklama yapıldı.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English