Son Dakika Haberler

Memur-Sen, Genç Memur-Sen ve Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Erzurum, Kars ve Ağrı'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları basın açıklaması yaptı Genç Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Yılmaz: "14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Memur-Sen, Genç Memur-Sen ve Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Erzurum, Kars ve Ağrı'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları basın açıklaması yaptı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te seçimle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetine yönelik darbenin ardından Mısırlılar'ın iradelerine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında yaptıkları gösteriler sırasında 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesiyle hayatını kaybeden binden fazla kişi, Dünya Rabia Günü'nde anılıyor. 

Etkinlikler kapsamında, Erzurum'daki Lalapaşa Camisi yanında düzenlenen programa, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ellerinde "İnsanlık için sesini yükselt", "Tüm mazlumlar için sesini yükselt", "Dünya Rabia Günü" yazılı Türkçe, Arapça ve İngilizce pankartlarla katıldı.

Genç Memur-Sen İl Başkanı Fatih Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, insanlığın ayağa kalkması gerektiğini belirterek, "Dünyadaki zulüm kuşatmasını ben bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin" dedi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür. 14 Ağustos, insanlığın vicdanını dünyada hakim kılmak isteyen bütün insanların, zalimi def etmenin, zulmü fethetmenin, merhameti ve adaleti insanlığa hediye etmenin, ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan bütün Müslümanların ayağa kalkma günüdür."

Basın açıklamasının ardından Mısır'da, Suriye'de, Gazze'de hayatını kaybedenler için dua okundu.

- Kars

Kars'ta, öğle namazını tarihi Evliya Camisi'nde kılan bir grup, daha sonra ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak, Faik Bey Caddesi'ndeki at heykeli önüne kadar yürüdü.

Memur-Sen İl Başkanı Ebubekir Keleş, yaptığı açıklamada, zulme ve zalime karşı duran, mazlumdan yana olan halkı selamladıklarını belirterek, "Bundan bir yıl önce, 14 Ağustos 2013 tarihinde aynı böyle bir gün sabahı halk oyuyla seçilmiş, halkın desteğiyle güçlü bir şekilde Mısır'da iş başına gelmiş olan seçilmiş Cumhurbaşkanı ve o Cumhurbaşkanına birinci derece destek veren kardeşlerimizin görevden uzaklaştırıldığı gün bugün. Binlerce kardeşimizin zulme karşı durduğu için Mısır'da katledildiği gün bugün" diye konuştu.

Gazze'de yapılan katliamı da kınayan gruptakiler, İsrail'i de lanetledi.

- Ağrı

Ağrı'da Merkez Camisi önünde toplanan grup, "14 Ağustos Dünya Rabia Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Genç Memur-Sen İl Başkanı Yakup Ergül, hürriyete sınırsızca aşık Esmaların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirtti.

14 Ağustos, insanlığın vicdanını dünyada hakim kılmak isteyen bütün insanların günü olduğunu kaydeden Ergül, "Zalimi def etmenin, merhamet ve adaleti insanlığa hediye etmenin ve ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan bütün Müslümanların ayağa kalkma günüdür" diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English