Son Dakika Haberler

Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mihlafi: "Salih'in ölümünden sonra ülkenin siyasi ve askeri görünümü değişecek"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MARİB (AA) - Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in ölümünden sonra ülkenin siyasi ve askeri görünümünün değişeceğini belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Mihlafi, Bahreyn'in başkenti Manama'da önceki gün başlayan ve "bölgesel güvenliğin değeri" temasıyla düzenlenen 13. Diyalog Forumu'nda yaptığı konuşmada, ülkesinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

"Salih'in ölümünden sonra ülkenin siyasi ve askeri görünümü değişecek." diyen Mihlafi, İran'ın Yemen projesinde yaşadığı kırılmanın, Tahran yönetiminin bölgedeki planlarını da bozacağını vurguladı.

Mihlafi, Genel Halk Kongresinin (GHK) Husiler için sağladığı siyasi örtünün artık düştüğüne dikkati çekerek, "Yemen'in meşru hükümeti ve uluslararası toplum, artık sadece İran bağlantılı mezhep yanlısı bir örgütle karşı karşıya kalacak. Bu nedenle bu örgütün kararı herhangi bir ulusal boyut taşımıyor." dedi.

Askeri açıdan karşı cephede artık karar mekanizmasının mutlak şekilde Husilerin elinde olduğunun altını çizen Mihlafi, "Husiler, Salih yanlısı askeri birlikleri yeniden düzenlemeye başladı. İçeride kendilerine direnenler ve muhaliflere yönelik baskılar artacak." diye konuştu.

Mihlafi, bu durumda, Husi milislerin Yemen'de bulunduğu askeri operasyonların İran'ın diğer Arap ülkelerinde yürüttüğü askeri operasyon sisteminin bir parçası olduğunu belirterek, "Salih'in ölümünden sonra durum daha karmaşık bir hal aldı ve gerçek barışçıl çözüm fırsatları azaldı. Husiler, barış anlaşması için her zaman engel teşkil ediyordu." ifadelerini kullandı.

Mihlafi, hükümetin, Yemen halkına, devlet, özgürlük ve kararlarında egemenlik teminatı sunan gerçek bir barış anlaşmasının yolunu kapatmayacağını vurgulayarak, Tahran hükümetine yönelik suçlamalarını "İran, Husi milisler için silah kaçakçılığına devam edecek, onları deneyimleri ve teknolojiyle destekleyecek. Husiler de barış girişimlerini reddetmeyi sürdürecek." sözleri ile yineledi.

Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih, 4 Aralık'ta başkent Sana'dan güneydeki Senhan ilçesine giderken yolda Husiler tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştü.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English