Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

13. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı

AA, TİKA ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afetler ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla düzenlenen 13. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı Afganistan, Filipinler, Bosna Hersek, Kosova, Etiyopya, Arnavutluk, Kenya, Sırbistan ve Pakistan'dan 25 gazetecinin katıldığı eğitim, 12 gün sürecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak uluslararası operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "13. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" başladı.

Anadolu Ajansı Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, Polis Akademisinin Anıttepe yerleşkesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, savaş muhabirliği eğitiminin uluslararası nitelik taşıdığını belirtti.

Çetinkuş, AA'nın dünyanın 41 ülkesinde ofisi, 97 ülkede temsilciliği bulunan, 107 farklı uyruktan habercisiyle 13 dilde yayın yapan, bin 600'den fazla ulusal ve uluslararası aboneye sahip uluslararası bir kuruluş olduğuna dikkati çekti.

Çetinkuş, "AA Genel Müdürlüğü insana yapılan yatırımın, yatırımların en kıymetlisi olduğu düşüncesiyle kendi personeline yapmış olduğu bu eğitim yatırımlarını dost ve kardeş ülkelerden gelen gazetecilere de uygulamaktadır." dedi.

Savaş muhabirliği eğitimi almanın bir ayrıcalık değil, bir hak olduğunu vurgulayan Çeinkuş, "AA, ilke olarak bu eğitimi almamış, sertifikası olmayan gazetecileri sıcak bölgelere göndermiyor. AA'da 'Haberci haberden daha önemlidir' ilkesi hakimdir. Bu düşünceyi, bu yaklaşımı, hem Türkiye'deki medya kuruluşlarında çalışan gazetecilere hem de sizin gibi kardeş ve dost ülkerden gelen gazetecilere sergilemek istiyoruz." ifadesini kullandı.

TİKA'nın iş birliğiyle Afganistan, Filipinler, Bosna Hersek, Kosova, Etiyopya, Arnavutluk, Kenya, Sırbistan ve Pakistan'dan 25 gazetecinin katılacağı eğitim 12 gün sürecek.

20 Ekim'de sona erecek eğitimde başarılı olan katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifika veriliyor.

Açılış töreninde TİKA'nın Eğitim Projeleri Koordinatörlüğü yetkilileri de hazır bulundu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English