Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, kendisinin de kurucusu olduğu festivalin 12. yılında Beethoven, Saygun, Chopin, Debussy ve Franck?ın eserlerini seslendirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
MUĞLA (AA) - 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında, ünlü piyanist Gülsin Onay konser verdi.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında, piyanist Eren Levendoğlu'nun sanat yönetmenliğinde, Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Gümüşlük Antik Taş Ocağında devam ediyor.

Konser öncesinde konuşan Gülsin Onay, gündemdeki terör eylemlerine değinerek, "Yine kalbimiz kan ağlıyor, önceden de dediğimiz gibi teröre karşı en güzel cevap sanattır. Bu gecenin ilk eseri olan "Ayışığı Sonatı"nı şehitlerimize adamak istiyorum" dedi.

Gülsin Onay'ın, "Yıldızlara Serenat" başlığı altında topladığı seçki iki bölümden oluştu. Sanatçı, programın ilk yarısına şehitlere adadığı Ludvig van Beethoven'ın "Ayışığı Sonatı" adlı eserle başladı. Bu eser, "Adagio sostenuto", "Allegretto" ve "Presto agitato" adlı 3 bölümden oluştu. 

Gülsin Onay, daha sonra Ahmed Adnan Saygun'un, "Sonatin Op.15" adlı eserinden "Allegro", "Adagio, con moto" ve "Horon (Prestissimo)" isimli bölümleri seslendirdi. 

Programın ikinci yarısı Claude Debussy'nin üç eseriyle devam etti. Devlet sanatçısı Gülsin Onay, bestecinin ilk olarak "Masques", ardından "Ballade" ve son olarak "Danse" isimli eserlerini yorumladı. 

Gülsin Onay, gecenin sonunda César Franck'ın, "Prelude" ve "Choral et Fugue" isimli eserlerini seslendirerek programını bitirdi. Sanatçı yoğun alkış üzerine yeniden sahneye gelerek, Gümüşlük Festival Akademisi öğrencilerinden 12 yaşındaki Tuna Bilgin'i sahneye davet etti.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi Tuna Bilgin, festival sahnesinde Claude Debussy'nin, "Claire de Luna" adlı eserini ustalıkla seslendirerek alkış aldı.

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 8 Ağustos'ta Ayşedeniz Gökçin'in "Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler" başlıklı konseriyle sona erecek.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English