Son Dakika Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Uyuşturucu, çocuk yalnız kaldığı zaman başlıyor. İşte bu noktada aileden başlayan adımın sonrasında spor kulüpleri devreye girecek. Bizim derneklerimiz devreye girecek. Çocuklarımıza dokunacağız, onlara sahip çıkacağız. Gençlere biz dokunmazsak sokakta onlara uyuşturucu tacirleri dokunuyor" "Çocuklarımız eve geldikleri zaman onlara sarılacağız, sevgimizi aktaracağız. Okulda, dışarıda ne yaptığına bakacağız, onlarla sohbet edeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Uyuşturucu, çocuk yalnız kaldığı zaman başlıyor. İşte bu noktada aileden başlayan adımın sonrasında spor kulüpleri devreye girecek. Bizim derneklerimiz devreye girecek. Çocuklarımıza dokunacağız, onlara sahip çıkacağız. Gençlere biz dokunmazsak sokakta onlara uyuşturucu tacirleri dokunuyor." dedi.

Bakan Bak, Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 10. Rize Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı.

Organizasyonla Rize'nin tanıtıldığını belirten Bak, İstanbulluları Rize'ye davet etti.

Artık Rize'nin çayın yanında turizmle de anıldığını dile getiren Bak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rize-Artvin havalimanının dolgu işlemleri başladı. Artık oraya ulaşım çok daha kolaylaşıyor. Turizmdeki yatırımlarımız devam ediyor. Kayak merkezi ile ilgili çalışmalarımız ihale aşamasına geldi. İnşallah insanlar artık sadece yazın değil, kışın da Rize'ye, Karadeniz'e gidecek. Karadeniz, yapılan yatırımlarla gelişiyor. Rize de bundan payını alıyor. Rize'de 100 yıldan fazla süren Ovit Dağı Tüneli tamamlanıyor. Lojistik ve organize sanayi bölgesi projesi devam ediyor. Çaykur yeni çay fabrikaları yapmaya devam ediyor.

Biz de İstanbul'da yaşayan Rizeliler olarak buradan derneklerimiz aracılığıyla Rize'ye destek vermeye devam edeceğiz. Hemşehri derneklerimizin fonksiyonlarını, etkilerini artırmamız lazım. Gençlerimize, çocuklarımıza kültürümüzü aktarmamız lazım. Biz birlikte gelişeceğiz. Hem Rize'nin hem Türkiye'nin gelişmesi için çalışacağız. Birlikte bu ülkeyi daha iyi noktalara taşımamız lazım. Etrafımızda dönen oyunları görüyorsunuz. Bu oyunları bozmak için bir arada olmalıyız. Güçlü olmalıyız, birbirimize sarılmalı, birbirimizi sevmeliyiz."

- "Uyuşturucu ile mücadeleyi önemli görüyoruz"

Bak, uyuşturucu tehlikesine karşı uyarılarda da bulunarak, "Çocuklarımız eve geldikleri zaman onlara sarılacağız, sevgimizi aktaracağız. Okulda, dışarıda ne yaptığına bakacağız, onlarla sohbet edeceğiz. Twitter'dan veya WhatsApp'tan değil, ona sarılarak sohbet edeceğiz. Uyuşturucu, çocuk yalnız kaldığı zaman başlıyor. İşte bu noktada aileden başlayan adımın sonrasında spor kulüpleri devreye girecek. Bizim derneklerimiz devreye girecek. Çocuklarımıza dokunacağız, onlara sahip çıkacağız. Gençlere biz dokunmazsak sokakta onlara uyuşturucu tacirleri dokunuyor. Onları adeta esirleri, köleleri haline getiriyorlar ve toplumda bir huzursuzluk başlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak uyuşturucu ile mücadeleyi önemli görüyoruz. Bu noktada tüm derneklerimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan, tüm belediyelerimizden, herkesten destek bekliyoruz. Bu, sadece devletin yapacağı bir iş değil.

Gençliğin, bilimi, kültürü, sanatı, sporu en iyi şekilde yapmasını sağlayacağız ve ülkemizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz. Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yürümeye devam edeceğiz. Milletimizle beraber tüm dünyaya şunu söyleyeceğiz; 'Biz Türk milleti olarak beraberiz, biriz ve güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

- ''Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı''

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Recep Albayrak da etkinliği önceki yıla göre daha nitelikli ve bütünleşik projeler şeklinde hazırladıklarını söyledi.

Tanıtım, kültür, sanat ve yöresel tatların sunumlarının yanında dört farklı sosyal sorumluluk projesinin etkinlik alanında icra edileceğini ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:

"Yeşilay ve Rize Ticaret Borsası'nın destekleriyle 'Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı' projesini hazırladık ve inşallah pazar günü özel bir proje olarak hem plan ve programımızı hem de bu geceyi icra edeceğiz. Ayrıca İstanbul'da İl Sağlık Müdürümüz ile de kanser, diş, göz ve kulak taraması alanında da sosyal sorumluluk projesi ile çalışmaları başlattık."

- "Rize başarının şehri olmak zorunda"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise Rizelilerin her şeyi çok iyi yapmak zorunda olduğunu belirterek, ''Rize başarının şehri olmak zorunda. Çünkü Rize, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehri. Zaman buldukça Rizemize gittiğimizde artık çayın yanında turizmi görüyoruz. Turizmin yanında eğitimi görüyoruz. Hep birlikte Rize'de çok daha başarılı olmak zorundayız.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Bak ve protokol üyeleri, tanıtım stantlarını gezdi.

Etkinliğin açılışına, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, 24 Eylül'de sona erecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English