Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye, Instagram'ı en çok kullanan ikinci ülke! Peki, en çok takipçisi olan Türk siyasetçi kim?

Sosyal medya platformlarından Instagram, faaliyete geçtiği 2010 yılından bugüne kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılaşırken Türkiye, 153,6 milyon aktif hesapla uygulamayı en çok kullanan ikinci ülke haline geldi. Türkiye'nin dünyada en fazla aktif hesaba sahip ikinci ülke olduğu Instagram'da en çok takipçisi olan Türk siyasetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 milyon 771 bin takipçisi bulunuyor.

Türkiye, Instagram’ı en çok kullanan ikinci ülke! Peki, en çok takipçisi olan Türk siyasetçi kim?
Instagram 6 Ekim 2010'da kuruldu. Şirket aradan geçen 13 yılda üye sayısını hızla artırırken sosyal medya platformları arasında en çok kullanıcısı olan hesaplar arasına girdi.

İnternet sitelerine yönelik araştırmalarıyla bilinen Website Rating'in raporuna göre, eylül ayı sonu itibarıyla Instagram'ı en çok kullanan ülkeler arasında Türkiye dikkati çekiyor. Hindistan, 263,3 milyon hesapla liste başında yer alırken Türkiye 153,6 milyon hesapla ikinci, Brezilya 119,6 milyon aktif hesapla üçüncü sırada bulunuyor.
Dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitelerinden olan Instagram, 12,8 milyardan fazla aylık aktif kullanıcıya sahipken uygulamayı günde 500 milyon kişi ziyaret ediyor. Instagram'a bugüne kadar kullanıcılar tarafından yaklaşık 50 milyar fotoğraf yüklendi.

Kullanıcıların yüzde 47,2'si kadınlardan, yüzde 52,8'i erkeklerden oluşuyor. Hesap sahiplerinin yüzde 70'inin 35 yaş altında olması dikkati çekiyor. 25 yaş grubu, günlük ortalama 32 dakikayla uygulamada en çok zaman geçiren grup olarak öne çıkıyor.

En yüksek etkileşim çarşamba günleri 17.00-19.00 saatlerinde alınıyor.
En fazla takipçi Ronaldo'nun, en çok beğeni Messi'nin
Platformda dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, 607 milyonla en çok takipçisi olan kişi konumunda bulunuyor. Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi ise Aralık 2022'de Dünya Kupası ile verdiği poza gelen 61,2 milyon beğeniyle en çok beğeni toplayan kişi olarak kayıtlarda yer alıyor.
Messi'nin ardından 55,9 milyon beğeniyle "world_record_egg" hesabının paylaştığı yumurta fotoğrafı ikinci sıraya yerleşirken söz konusu görseli Ronaldo'nun ikiz bebeklerini duyurduğu paylaşım takip ediyor.
Uygulamada en çok paylaşılan şehir Londra iken en popüler "hashtag"ler, "#love, #instagood, #fashion, #photooftheday" olarak sıralanıyor. "sevinçten gözyaşlı yüz" emojisi ise en çok kullanılan emoji olarak öne çıkıyor.

Verilere göre, ABD'deki işletmelerin yaklaşık yüzde 71'i platform üzerinden satış ve reklam yapıyor. Kullanıcıların ise yüzde 44'ü haftalık olarak alışveriş için Instagram'ı kullanıyor ve her iki kişiden biri markaları keşfetmek amacıyla uygulamayı ziyaret ediyor.

En çok takipçisi olan Türk siyasetçi kim?
Türkiye'nin dünyada en fazla aktif hesaba sahip ikinci ülke olduğu Instagram'da yemek sektörünün önde gelen şefleri Burak Özdemir 54 milyon 87 bin, Nusret Gökçe de 53 milyon 521 bin takipçiyle liste başında yer alıyor.

Siyasetçiler arasında zirvede bulunan isim ise 11 milyon 771 bin takipçisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2 milyon 367 bin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 1 milyon 440 bin, MHP lideri Devlet Bahçeli de 647 bin takipçiyle listede yer alıyor.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 3
  • 0
  • 4
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AS
    Aslında siyaset yeniden dizayn edilmeli
    204 gün önce

    Aslında Siyasete yeni dizayn verilmeli. 60 yaşını geçenler milletvekilibakan,parti genel başkanı olamamalı.Genclerin onu sürekli tıkanıyor, aile eş-dost partisi oluyor sonra.

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English