Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Terörden temizlenen dağlarda yamaç paraşütü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yıllarca çatışma sesleri ile gündeme gelen, ardından güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile teröristlerden temizlenen sınır köyü Dağlıca'da, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nce ilk kez yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, "Bu dağlar, artık yamaç paraşütü görüntüleri ile yankılanacak" dedi.

Terörden temizlenen dağlarda yamaç paraşütü
Yüksekova ilçesine 60 kilometre uzaklıktaki, 1400 metre yüksekliğe kurulu Dağlıca köyü, 3 bin metre rakıma sahip Cilo, İkiyaka ve Oramar dağları ile çevrili. Sınırdaki son köy olan Dağlıca aynı zamanda sarp kayalıklar ile derin vadilere sahip. Yıllarca çatışma sesleri ile gündeme gelen Dağlıca bölgesi, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile teröristlerden temizlendi. Dağlıca'nın güvenliği sonrası, bölgenin turizme kazandırılması için çeşitli çalışmalara başlandı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü de ilk kez bölgede yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. 14 sporcunun katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

'DAĞLARIMIZDA ARTIK HUZUR VAR'
İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, geçmişte silah ve roket seslerinin yankılandığı dağları turizme kazandırmak için çabaladıklarını belirterek, "Bu dağlar, artık yamaç paraşütü görüntüleri ile yankılanacak. 'Sporu her yere yayacağız' şiarıyla başlattığımız projemizin kapsamında, 14 sporcumuzla Dağlıca bölgesinde yamaç paraşütü gösterisi yaptık. İlçede, her evde yetiştirdiğimiz sporcularımız var. Bu muhteşem doğayı, Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmamız gerekir. Bunun için sporcu yetiştirmeye önem veriyoruz. Bir zamanlar terör olaylarından dolayı dağlara çıkamıyorduk. Ama son yıllarda yapılan başarılı operasyonlar ile dağlardaki problem çözüldü. Şu an gönül rahatlığı ile Yüksekova'nın birçok bölgesinde çok rahatça uçuşlar yapıyoruz. Her türlü yamaç paraşütünün yapıldığı bir ortam var. Dağlarımızda artık huzur var. Artık burada roket sesleri değil; yamaç paraşüt görüntüsü var. Yüksekova, artık terörle değil; sporla anılan bir şehir olacak. 1 ay önce havacılık eğitimi alan 14 öğrencimizi mezun ettik. Bu öğrencilerimize P1 ve P2 belgelerini alarak, tek başlarına uçabilecekler" dedi.

'GÖKYÜZÜNÜ PARAŞÜTLERLE DOLDURACAĞIZ'
Yamaç Paraşütü Eğitmeni Hasan Tur ise bu tür organizasyonların bölgeyi tanıtmada önemli olduğunu söyledi. Tur, "İlk kursiyerlerimizi mezun ettik. Bunlar, Türk Hava Kurumu'nun yamaç paraşüt pilotları oldu. Gökyüzünü artık savaş uçaklarıyla değil; rengarenk yamaç paraşütçüleriyle dolduracağız" diye konuştu. ​Paraşüt gösterisi yapan Gülüzar Harmancı da Dağlıca'nın çok güzel bir bölge olduğunu belirterek, "Keyifli bir bölge, dağlarıyla, gölleriyle, ovasıya mükemmel bir yer. Biz de bunun keyfini yamaç paraşütü ile havadan çıkarttık. İlk saha çalışmamız; ben de ilk defa katılıyorum. Dağlarımız daha önce etkinliklere kapalıydı. Huzur ortamıyla artık dağlarımızda gönül rahatlığıyla uçmanın keyfini yaşıyoruz" dedi. 

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English