Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Başkanı Selçuk Öztürk: Konya, küresel ekonomide dünya markası olma yolunda ilerlemektedir

Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlediğimiz Maktek Konya Fuarı’nın açılış töreni gerçekleşti.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk: Konya, küresel ekonomide dünya markası olma yolunda ilerlemektedir
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Maktek Konya Fuarı’nın açılış törenine hoş geldiniz diyerek tüm katılımcıları selamladı.

Konya olarak artık hedefimiz;Türkiye ihracatından yüzde 3 pay almak
Başkan Öztürk konuşmaya şu şekilde giriş yaptı:" Şehrimiz üretiminin önemli halkalarının buluştuğu Maktek Konya Fuarımızda, sektör temsilcilerimizle bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duymaktayım. Fuarımıza katılan tüm firma temsilcilerimize ve misafirlerimize gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne, Makina İmalatçıları Birliği’ne Konya Büyükşehir Belediyemize ve TÜYAP Fuarcılığa fuarın düzenlenmesine katkılarından dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.Geçtiğimiz Mart ayında; tarım sektöründe dünyanın sayılı ihtisas fuarları arasında yer alan ve Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı’nı burada gerçekleştirdik.Katılımcı firmaları, yurt içinden ve yurt dışından alım heyetleri, dünyanın dört bir yanından ve ülkemizden 235 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan Konya Tarım Fuarı şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam etmiştir.Yabancı ziyaretçi sayısında ve ticari alım heyetleri organizasyonlarında önemli bir artış kaydeden fuarımız vesilesi ile 5 gün boyunca Konya’ya önemli miktarda finansal girdi akışı olmuş, fuardaki sektörlerimizle birlikte birçok sektörümüze hareketlilik gelmiştir. Konya’nın yıl içinde düzenlenen en büyük etkinliği olan Tarım Fuarı’na destek olan tüm kişi ve kurumlara ve firmalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.Konya özel sektörünün dış dünyaya açılan penceresi olan Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlediğimiz fuarları ülkemizin ve şehrimizin dış ticaret hedeflerine ulaşma noktasında son derece önemli görmekteyiz.2002 yılında Konya’nın Türkiye ihracatından aldığı payın binde 3 seviyesinden, yüzde 1.70 seviyesine gelmesinde en büyük katkıyı şehrimizde düzenlenen fuarların verdiğini düşünmekteyiz. Konya olarak artık hedefimiz; Türkiye ihracatından yüzde 3 pay almak."

Konya, küresel ekonomide bir dünya markası olma yolunda ilerlemektedir
Hedefe ulaşmada lokomotif sektör makine sektörünün olduğunu söyleyen Öztürk şunları söyledi:".İhracatımızın yüzde 25’ini karşılayan makine sektörümüzden, 2023 yılında 1 milyar dolar civarında ihracat beklemekteyiz. Burada bulunan Konyamızın makine sektöründe öncü firmaları ile birlikte bu rakamı ilerleyen yıllarda çok daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz.Makine imalat sanayi sektöründe ihtisaslaşan Konya, yerli makine üretimine ve ülkemizin sanayi hamlesine çok büyük katkılar sunmaktadır. Tarım makineleri sektörü ile başlayan yolcuğumuz, yüksek teknolojili makine üretiminde küresel bir merkez olma yolunda devam etmektedir.  Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin makine üretim üssü Konya olmalıdır ve olacaktır.Ticareti, üretimi, beşeri gücü ile Konya, küresel ekonomide bir dünya markası olma yolunda ilerlemektedir. Dünyanın dört bir köşesinde durmadan genişlettiğimiz ticaret ağı ile ülkemiz ihracatının yükselmesine katkımızı sürekli artırmaktayız.Konya ağırlıkla imalat sanayi olmak üzere 2023 yılında 93 ana sektörde ihracat gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bu sektörel çeşitlilik şehrimiz ekonomisinin en önemli özelliğidir. Bir diğer önemli rakam da Konya’nın 2023 yılında ihracat yaptığı ülke sayısı 193’e ulaşmıştır.Hem sektörel zenginliğimiz hem de sınır ötesi pazar genişliğimiz, Konya’nın dış ticarette tüm ülkeler için önemli bir ortak olduğunu ortaya koymaktadır. Konya, küresel ölçekte yaşanan büyük dalgalanmalara rağmen, üretim yapısı ve dış ticareti ile güvenli ve sağlam bir tedarikçi olduğunu göstermiştir.
Konyalı firmalarımız şehrimizin küresel bir üretim ve ticaret merkezi olması yolunda özveriyle çalışmaya devam etmektedir. Konya’nın en önemli avantajı çalışkan, girişimci müteşebbisleridir. Özel sektörünün gayreti ile Konya, gelişmiş sanayi üretimi ve dünya ile rekabet eden sektörleri ile küresel çapta adından söz ettiren bir şehirdir.Konya özel sektörünü temsil eden kurumlar olarak; sanayimizde teknolojik dönüşümü sağlayarak dışa bağımlılığı azaltmak ve verimliliğimizi artırmak noktasında önemli çalışmalar yürütmekteyiz."

Konya Ticaret Odası başkanı Selçuk Öztürk sözlerini şu şekilde tamamladı:"Odamız bünyesinde kurduğumuz Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü, Konya’da sanayide teknolojik dönüşümün en güzel örneklerinden biridir.  Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü bünyesinde yer alan Mesleki Eğitim Merkezi, Model Fabrika, Akıllı Teknolojiler Merkezi; şehrimizdeki imalat sanayi işletmelerinin verimliliklerine ve teknolojik dönüşümüne katkıda bulunan, yeni nesil üretim anlayışına sahip yöneticiler ve nitelikli elemanlar yetiştirme konusunda başarılı çalışmalarını sürdürmektedir. Fuarımız vesilesi ile tüm firmalarımızı Merkezimizle ile işbirliğine davet ediyorum.Bu duygular içerisinde; Konya’dan, yurt içinden ve yurt dışından fuarımıza katılan firma temsilcilerimize, fuar ziyaretçilerimize ve açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, MAKTEK Konya Fuarı’nın şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English