Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da destansı bir zafer akşamı! Kardeşlik büyük bir coşkuya sahne oldu

Selçuklu Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle “Türkü Dünyası, Gönül Coğrafyası” isimli bir konser düzenledi. Büyük bir coşkuya sahne olan konserde Anadolu’nun destansı Türküleri ile folklor oyunları izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konya’da destansı bir zafer akşamı! Kardeşlik büyük bir coşkuya sahne oldu
Konserin sonunda Azerbaycan ve Türk Bayrakları birlikte açılarak kardeşlik mesajı verildi.
30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle anlamlı bir etkinliğe imza atan Selçuklu Belediyesi düzenlediği “Türkü Dünyası, Gönül Coğrafyası” konseriyle unutulmaz bir gece yaşattı. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde sanatçı Uğur Demirci Anadolu’nun sevilen Türkülerini seslendirirken ANKAF Müzik-Dans Grubu da sahnede görsel bir şölene imza attı.

Konsere, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Emrullah Eken, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 “Anadolu Türk yurdudur ve öyle kalmaya devam edecek”
Destansı mücadeleleriyle Anadolu’nun Türk yurdu olmasını sağlayan ecdada minnet duyduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Geçen hafta 26  Ağustos Malazgirt Zaferimizin 952. yıl dönümünü kutladık. Anadolu'yu Türk yurdu yapan ecdadımıza ben tekrar rahmet diliyorum. Onları minnetle anıyorum. Bugün de 30 Ağustos 952 yıl önce Türklere yurt olan Anadolu'nun kurtuluşunun 101. yıl dönümü, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Anadolu her zaman Türk yurdu, Türk yurdu olarak kalmaya devam edecek. Bugün değerli sanatçımız bize Anadolu'nun bütün renklerini sunduğu ekibiyle birlikte çok güzel bir konser icra ettiler. Hem sanatçımıza hem ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olun  var olun. Değerli protokolümüz de bizimle birlikteydi. Bütün misafirlerimize ayrı ayrı burada bizlerle birlikte oldukları için tekrar teşekkür ediyorum. Bayramımız kutlu olsun diyorum.” şeklide konuştu.

“ Ağustos ayı şanlı zaferlerimizle dolu”
Ağustos ayının zaferlerle dolu bir ay olduğunu söyleyen Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop: “Türk harp tarihini yakından incelediğimizde üç önemli harp doğurduğu sonuçlar itibariyle Türk milleti için büyük önem taşır. Bunlardan biri Malazgirt Meydan Muharebesi, biri Miryokefalon Savaşı ve biri de 1922  Ağustosunun son günlerinde cereyan eden Başkomutan, Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz'dur. Bu üç savaş sırasıyla yurt açan, yurt tutan ve yurt kurtaran savaşlar olarak anılır. Bu büyük savaşlar, bu üç önemli savaş bizim milletimiz için çok önemli.Ben ülkemizi yoktan var ederek bu güzel coğrafyayı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Aramızda bulunan gazi büyüklerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Bu güzel program için sayın başkana değerli sanatçı kardeşimize koromuza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Destansı bir zafer akşamı yaşadık”

Zafer Bayramı’nın önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Emrullah  Eken: “Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum Bu cennet vatanın bize ilelebet kalmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını minnetle saygıyla anıyorum buradan.  Bu özel ve güzel günü bizlere, sizlere, siz sevgili gençlere, misafirlerimize yaşatan başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum ve yine kıymetli sanatçımıza kıymetli sanatçımıza ve ekip arkadaşlarına özellikle teşekkür ediyorum. Burada kendileri adeta bir destan yazdılar. Gerçekten coşkulu bir programdı.” ifadelerini kullandı.” 

“Hep birlikte ülkemizi daha güzel günlere taşıyacağız”
30  Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan:  “Cennet vatanımızı bugünlere taşıyan ve bugünlerde bugünlerimizi gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimize saygıyla anıyorum Bu anlamlı günde, anlamlı gecede Konya'mızda çok kıymetli Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı'ya böyle bir program yaptığı için ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah Konya'mızda, ülkemizde, Selçuklumuzda, birliğimizi daim eylesin. Hep birlikte inşallah daha nice başarılı günler göreceğiz” diye konuştu.  

Program günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi. Fotoğrafta Azerbaycan ve Türk Bayrakları aynı anda açılarak iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yapıldı. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 4
  • 1
  • 3
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English