Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Büyükşehir'den Hz.Mevlana konulu iki yarışma: Toplam ödül 97 bin 500 TL!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü ve 2023 Mevlana Yılı Etkinlikleri kapsamında “Hz. Mevlana Konulu Tiyatro Oyunu Yazma” yarışması ile ortaokul ve liselerarası “Gençlerimizden Hz. Pîr’e Mektup” yarışması düzenleniyor.

Konya Büyükşehir’den Hz.Mevlana konulu iki yarışma: Toplam ödül 97 bin 500 TL!
Konya Büyükşehir Belediyesi, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü ve 2023 Mevlana Yılı Etkinlikleri kapsamında ödüllü iki farklı yarışma düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana'nın Konya’nın sahip olduğu derin medeniyetin büyük bir değeri olduğunu ifade ederek, bu değere sahip çıkmak ve her yaştan insana tanıtmak amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü ve 2023 Mevlana Yılı dolayısıyla ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altay, “Etkinlikler kapsamında ödüllü ‘Hz. Mevlana Konulu Tiyatro Oyunu Yazma’ yarışması ile şehir genelindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik ‘Gençlerimizden Hz. Pîr’e (Mevlana’ya) Mektup’ yarışması düzenliyoruz. Tüm Mevlana dostlarını ve öğrencilerimizi yarışmalara katılmaya davet ediyor, şimdiden hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

“HZ. MEVLANA KONULU TİYATRO OYUNU YAZMA” YARIŞMASI
“Hz. Mevlana Konulu Tiyatro Oyunu Yazma” yarışmasıyla ile Mevlana’nın öğretilerinin sanatsal bir dille kaleme alınması, adaylar tarafından özgün bir eser haline getirilmesi ve bu özel yıla bir katkı sunulması amaçlanıyor. Son başvuru tarihi 29 Aralık olan yarışmayla ilgili detaylı bilgiye oyunyazma.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.
 “GENÇLERİMİZDEN HZ. PÎR’E (MEVLANA’YA) MEKTUP”
Konya genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Gençlerimizden Hz. Pîr’e (Mevlana’ya) Mektup” yarışmasıyla, kültür mirasımızın en canlı unsurlarından olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumî’nin genç nesillere daha iyi tanıtılması ve öğrencilerin onun fikir dünyasıyla tanıştırılması amaçlıyor. Öğrencilerin mektuplarını 17 Kasım’a kadar okul müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye mevlanayamektup.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 6
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English