Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KONTV’de altın ödüllü yarışma

Eylül ayı içerisinde başlayacak olan ve 5 ay süreyle haftalık periyotlar halinde yapılacak olan “Şiirler Yarışıyor” adlı program KONTV’de başlıyor. İşte altın ödüllü yarışmanın detayları...

KONTV’de altın ödüllü yarışma
Şiirler Yarışıyor” adlı program KONTV’de başlıyor. 2023 Eylül ayı içerisinde yarışmaya katılan 4 şair birer şiir okuyacak ve program sonunda hafta birincisi belirlenecek. Ocak ayı sonuna kadar ise seçilen 4 ayın birincileri kendi aralarında yarışacaklar ve yarışma sonunda sezon birincisi belirlenecek. Ödül olarak ise altın verilecek.

KONTV’de Eylül Ayı içerisinde başlayacak olan ve 5 ay  süreyle haftalık periyotlar halinde yapılacak olan ŞİİRLER YARIŞIYOR adlı programın şartnamesi ve takvimi aşağıda belirtilmiştir.

YARIŞMANIN ŞARTLARI
1. Yarışmaya jüri üyelerinin birinci derece yakınları katılamazlar.
2. Şairler yarışmaya kendilerine ait şiirlerle katılacaklardır. Başkasına ait olduğu tespit edilen şiirlerle yarışmaya katıldığı tespit edilen şairler yarışmadan ihraç edilirler.
3. Yarışmaya gönderilen şiirlerin altında şairin isimi ve soy ismi mutlaka yazılacaktır.
4. Bir  yarışmaya katılan şair birinci olmamışsa daha sonraki haftalarda farklı şiirler olmak kaydıyla şiirlerini gönderebilecek ve yarışmaya tekrar katılabilecektir. 
5.Konu serbesttir.
6. Şiirler, hece, aruz ya da serbest vezin ile yazılabilecektir.
7. Şiirlerin uzunluğu 40 mısraı geçmemelidir.
8. Yarışmaya gönderilecek şiirler KONTV’de yapılacak olan program formatına uygun olarak,  yayınlanan Watshap numarasına zamanında gönderilmelidir.
9. Şiirler, genel ahlak kurallarına, milli ve manevi değerlere uygun olmalı, bir siyasi düşüncenin propagandasına uygun söylemler içermemelidir.
10. Yarışmaya gönderilen şiirlerin yayın hakkı KON TV'ye ait olacak, KON TV'nin her türlü kullanım, basım ve yayını için telif hakkı veya hangi ad altında olursa olsun herhangi bir ücret talep edilemeyecektir.
11. Yarışmaya 18 yaş üstü herkes katılabilecektir.
12. Yarışmaya katılacak şiirler bir ön elemeye tabi tutulacak, akabinde şiirin sahibinin KONTV canlı yayınına katılması temin edilecektir. Konya dışında olanlar şiirlerini canlı bağlantı ile okuyabileceklerdir.
13. Şartnameye uygunluk göstermeyen şiirler yarışmaya dâhil edilmeyecektir.
14. Şiirlerin içeriği ile ilgili bütün sorumluluk şiirin sahibine aittir.
15. Şiirlerin jüriye ulaşmasını müteakip  haftanın yarışmacıları belirlenecek ve her hafta 4 şair KONTV'nin konuğu olacak ve şiirlerini canlı olarak seslendireceklerdir. 
16. Yarışmada değerlendirme kriterleri olarak ölçü, kafiye, redif, ayak, konu, başlık, şiirde kullanılan edebi sanatlar, özgünlük, mısralar arası ve dörtlükler arası geçişkenlik, bağlantılar, konu bütünlüğü, giriş, gelişme, sonuç, şiirde duygu,  ahenk, anlatım, yorum gibi hususlar dikkate alınacaktır.
17. Şartnamede belirtilmeyen konularda jüri tarafından alınan kararlar geçerlidir. 

YARIŞMA TAKVİMİ
2023 Eylül ayı içerisinde başlayacak olan yarışmaya katılan 4 şair birer şiir okuyacak ve program sonunda hafta birincisi belirlenecektir.

Ekim ayının ilk haftasında, seçilen hafta birincileri kendi aralarında yarışacak ve ay birincisi belirlenecektir. 

Devam eden 3 ayda daha aynı şekilde hafta ve ay birincileri belirlenecektir.

Ocak Ayı sonunda, seçilen 4 ayın birincileri kendi aralarında yarışacaklar, yarışma sonunda sezon birincisi belirlenecektir. 

JÜRİ ÜYELERİ
1- Prof.Dr. Sinan Gönen ( S.Ü. Edebiyat Fakültesi- Türk Ed. Böl. Bşk.)
2- Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Şair (S.Ü. Edebiyat Fak. Tarih Böl. Öğretim Üyesi)
3- Salih Sedat Ersöz (Eğitimci, Şair-Yazar -Konya eski İl Kültür Md.)
4- Tayyar Yıldırım (Şair-Yazar)
5- Konuk Jüri Üyesi (Her periyotta farklı bir Jüri Üyesi)
6- Halk jürisi

ÖDÜLLER
Ay birincilerine çeyrek altın. ( Toplam 4 adet)
Sezon birincisine yarım altın. ( 1 adet )



ŞİİRLERİN GÖNDERİLECEĞİ WHAPSAPP NUMARASI:
0542 814 86 59



 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 5
  • 4
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English