Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Hasan Kılca kazandı

Konya'nın Karatay ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Hasan Kılca kazandı.

Karatay ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Hasan Kılca kazandı

Konya bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. 1 milyon 649 bin 557seçmenin bulunduğu Konya’nın Karatay ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre seçimi oyların yüzde 54'ünü alan Hasan Kılca kazandı. 

Toplam 1 milyon 649 bin 557seçmenin bulunduğu Konya’nın Karatay ilçesinde sandıkların %89'u açıldı. Seçime katılım oranının yüzde 71,47 olduğu Karatay’da kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin adayı Hasan Kılca seçimi kazandı.

Açılan sandık oranı: %89,87

AK Parti- Hasan Kılca: Aldığı oy: 83 bin 274 – Aldığı oy oranı: %54, 23

Yeniden Refah Partisi: İsa Gökhan Duysak: Aldığı oy: 35 bin 985 – Aldığı oy oranı: %24,64

CHP- Bahar Mustafa Üstündağ: Aldığı oy: 8 bin 324 – Aldığı oy oranı: %5,69

Zafer Partisi: Muhsin Civcik : Aldığı oy: 4 bin 961 – Aldığı oy oranı: %3,40

Saadet Partisi: Muhammed Cihad Güzel: Aldığı oy: 4 bin 926 – Aldığı oy oranı: %3,37

 

Başkan Kılca seçim zaferinin ardından şu değerlendirmelerde bulundu:

Değerli Karataylı hemşehrilerim, sizlere en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum.Bugün bir başka Karatay heyecanımızın yeni bir muştusudur. Her sokağında, her karışında bir ve beraber olduğumuz; aşkımız, sevdamız Karatay’ımıza hizmet etme fırsatını bizlere yeniden veren her bir vatandaşıma gönülden şükranlarımı sunuyorum.
 
Değerli kardeşlerim,
 
Nasıl ki geride kalan 5 yılda, 5 yılı aşan işlere birlik ve beraberliğimizin bereketiyle imza atmışsak, yeni dönemde de aynı heyecanla, daha fazla yatırım ve hizmetle Karatay’ımızın her köşesinde olmaya devam edeceğiz.Türkiye Yüzyılı’nı taçlandıracak yepyeni projelerimizi ve her yaştan insanımıza dokunacak yatırımlarımızı bir bir şehrimize kazandıracağız. Bugüne kadar onurla ve gururla taşıdığımız 375 bin hemşehrimizin emanetini, tek bir zerresine dahi halel getirmeden yine aynı sorumlulukla taşımayı sürdüreceğiz. Bugün kazanan Karatay’dır, Karataylı her bir hemşehrimdir. Ayırmadan, ayrıştırmadan hizmet ettiğimiz tüm vatandaşlarımız daima başımız tacıdır.Yerel seçim sürecinde, ortak paydamız Karatay için emek harcayan tüm aday arkadaşlarımıza, demokrasi şölenine katkıları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bizim için kaide Karatay’dır ve Karataylı hemşehrilerimdir. Şehrimiz için olan her fikire, duygu ve düşünceye kapımız bugüne kadar açık olmuştur, bundan sonra da daima açık olacaktır.Seçim sürecimiz boyunca sahada gayretle çalışan Cumhur İttifakımızın tüm mensuplarına, AK Parti Karatay İlçe Başkanımız Mehmet Genç ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize, Milliyetçi Hareket Partisi Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru ve ilçe teşkilatına, AK Parti Karatay Kadın Kollarımıza, Karatay Gençlik Kollarımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza, önceki dönem ve yeni dönem meclis üyelerimize;
 
Daima desteklerini hissettiğim AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza; Bize bu görevi ikinci kez layık görerek onurlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; Bugün bir kez daha sandıkta iradesini ve şahsıma desteğini gösteren hemşehrilerime gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.
 
Şarkımızda da söylediğimiz gibi;
 
Her gönülde biriz biz,
Karatay için varız biz, diyor, selam, sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum. Kalın sağlıcakla.

 

HASAN KILCA KİMDİR?

1970'te Konya'da doğan Hasan Kılca, Harmancık İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra hafızlık eğitimini tamamladı. Konya İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kılca, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamlayarak bir süre serbest avukat olarak çalıştı. Kılca, 1997'de Konya Büyükşehir Belediyesinde avukat olarak göreve başladı. 2000-2002 yılları arasında 2 yıl boyunca 28 Şubat mağdurlarının o dönemde savunuculuğunu yapan HUDER'in Konya Şubesi Başkanlığını yapan Kılca,  2002 yılında 1. Hukuk Müşavirliği, 2016 yılında ise Genel Sekreterlik görevlerine getirildi. Kılca, 2005-2010 yılları arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Ağaç AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2010-2018 yılları arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2012-2018 arasında Konya Bilim Merkezi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 2013-2018 arasında Konya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği görevlerini üstlendi. 2019'da Karatay Belediye Başkanı seçilen Kılca, evli ve üç çocuk babasıdır.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 2
  • 9
  • 3
  • 0
  • 6
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Z
    Zoraki
    29 gün önce

    yerel yönetim ve yöneticileri kafana göre atama yaparsan, istenmeyen vekil aday yaparsan sonucu bu olur malesef. Hep aynı hatalar siyasetçi rektör ataması yapma(neü), istenmeyen adayda tutturma her tarafın seni aldatanlarla dolu be reis..

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • KE
    Konyali esnaf
    29 gün önce

    Senin yüzünden oy vermedik . Reis bu seferde müdahale etmez ise genel seçimde de oy vermeyeceğiz. İş yerlerimizi yıktın kendi adamının yerine dokunmadiniz. Birde yardımcın artistlik yaptı yüzde 75 kazanmam 65 le kazanirmis. Keşke konya da kaybetse idi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • B
    Beyşehirli
    29 gün önce

    Bunların en büyük icraatı adam kayırmak hemşerim, yıllardır bilmiyor muyuz?

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English