Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gönüllülük Kampı Konya'da başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen 6. Tematik Kış Kampları kapsamındaki "Gönüllülük Kampı" Konya'da başladı.

Gönüllülük Kampı Konya’da başladı
“Gönüllülük Kampı” teması ile organize edilen kamp kapsamında 60 ilden yaklaşık 150 öğrenci; Türkiye’nin ilim, kültür, spor ve sanat insanlarıyla bir araya gelecek. Öğrenciler, Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını da görme fırsatı bulacak.

31 Aralık – 04 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenecek Kış Kampının açılış töreni Şems-i Tebrizi Yurdunda gerçekleştirildi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, programın açılışında, 60 ilden öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek “Gençlerimizin bu tür imkanlarla birbirleriyle tanışması, dayanışması hem kendileri hem şehirlerimiz hem de memleketimiz adına büyük bir kazanım. Gençlerimiz bu kamplar vesilesiyle tecrübe edinirken birbirleriyle tanışma, birbirlerinden bir şeyler öğrenme, bildiklerini, şehirlerinin güzelliklerini aktarma yönünde avantaj sağlıyor. Bugün Konya’ya geldiniz. Konya’yı tanımak, bilmek elbette ki önemli, anlamlı. Aynı zamanda Konya’ya Anadolu’nun muhtelif yerlerinden, 60 ilimizden oradaki özellikleri de güzellikleri de buraya taşıyıp oluşturulan bu tanışma havuzunda bir medeniyetin inşasına katkı sunulmuş oluyor. Hem siz hem de şehrimiz açısından verimli bir program olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“YENİ BİR ŞEHİR TANIYACAKSINIZ”

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya’nın Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurt kapasitesi bakımından birinci sırada yer aldığını söyledi.  Özboyacı, gönüllülüğün kıymetli bir terim olduğunu ifade ederek “Konya’da 5 gün boyunca farklı tecrübe paylaşımlarıyla kendinize bir şeyler alacaksınız. Yeni bir şehir tanıyacaksınız. Bu sizin için bence büyük bir vizyon, ufuk. Ne kadar fazla gezerseniz o kadar fazla. Çünkü Türkiye’nin toplumunu hangi ahlaki zümrelerin, hangi kültürel zümrelerin oluşturduğunu anlarsınız. Burada birbirinizden habersizsiniz ama 5 gün boyunca inşallah kaynaşacaksınız. Türkiye’nin dört bir yanından arkadaş edineceksiniz. Bu da çok büyük bir imkan. Bu tür kamplara, organizasyonlara katılmanız dolayısıyla sizleri kutluyorum.” dedi.
 
“GENÇLERİMİZİ KUTLUYOR, TEBRİK EDİYORUM”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün “Kış Kampları” ile vizyoner bir çalışma gerçekleştirdiğini aktardı. Kamp programının, eğitimin farklı bir boyutta da devam ettiğinin en net göstergesi olduğunu anlatan Prof. Dr. Aksoy, “Üniversiteler, gençlerin yetişmesi için bir eğitim kurumu ancak bunun yanında üniversitelerin çeşitli farkındalık oluşturması adına Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile ortaya koymuş olduğu bu tür projeler de ayrı bir ehemmiyet kazanmaktadır. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Kampımızın ‘gönüllülük’ üzerine oluşturulduğunu görmekteyiz. Elbette ki modern dönemde ve maddiyatla çok fazla konuların ölçüşüldüğü bir süreçten geçiyoruz. Gençlerimizi, küreselleşmeyle birlikte insanların tüketim kültürüne yöneldiği gönüllülük noktalarında çok fazla istekli davranmadığı dönemlerde, elini taşın altına koyması ile gönüllülük noktasında bir araya gelmesinden dolayı da kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu kış şartlarında gönüllülükle ilgili konuya hassas davranıp farklı illerden Konya’ya geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, 6’ncı Tematik Kış Kampları’nın 10 ilde 10 farklı temada düzenleneceğini dile getirdi.
 
Açılış konuşmalarının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunca sema gösterisi ve ney dinletisi gerçekleştirildi.

Programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, öğretim elemanları, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Kış Kampları, 4 Şubat’ta sona erecek.
 
Açılış programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl 31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek kamplarda farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler, Türkiye'nin önemli ilim, kültür, sanat ve spor adamlarıyla bir araya gelecek. Kamp süresince gençler, bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını da görme fırsatı bulacak.  Akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, konserler, bilgi yarışması, sinema/belgesel/tiyatro gösterimi ve birbirinden farklı sportif etkinliklerin gerçekleştirileceği kamplara 81 ilden bin 500 öğrenci katılacak. 

10 farklı temayla gerçekleştirilecek geleneksel kış kampları kapsamında Edebiyat Kampı Diyarbakır'da, Gönül Coğrafyası Kampı Mersin'de, Gönüllülük Kampı Konya'da, Güzel Sanatlar Kampı Erzurum'da, İletişim ve Sinema Kampı Samsun'da, İnsan ve Toplum Kampı Antalya'da, Mühendislik Kampı Sakarya'da, Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı Muğla'da, Uluslararası İlişkiler Kampı İstanbul'da, Tarih ve Medeniyet Kampı da Bursa'da düzenlenecek.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 14
  • 4
  • 1
  • 8
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English