Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gönüllü Doğasever öğrenciler Kuş Cenneti Düden Gölü çevresinde temizlik yaptı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya Selçuklu Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü Çevre Timi üyelerinden oluşan öğrenciler tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla Kuş Cenneti Düden Gölü çevresinde çevre temizliği yaptı.

Gönüllü Doğasever öğrenciler Kuş Cenneti Düden Gölü çevresinde temizlik yaptı
Su kuşları için üreme ve göç dönemlerinde uğrak yeri olan flamingo başta olmak üzere yaz ördeği Macar ördeği, dikkuyruk, kılıçgaga, büyük cılıbıt, Akdeniz martısı ve gülen sumru gibi 185 kuş türünü barındıran Düden Gölünde Konya Selçuklu Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü Çevre Timi tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlikte üniversite öğrencilerinden oluşan Çevre Timi farkındalık oluşturmak amacıyla göl çevresinde bulunan atıkları topladı. 
Etkinlik ile çevre temizliğinin önemine dikkat çekildi.
Selçuk Üniversitesi öğrencisi ve Gönüllülük Kulübü Çevre Timi Üyesi Zühal Çakır KONTV Kulu Muhabirine yaptığı açıklamada, " Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya Gençlik Merkezinde gönüllüyüz. Bugün Düden Gölüne geldik.  Düden Gölündeki çöp atıkları toplamak için buradayız. Konya merkezde olmak üzere daha çok köy okullarında yine aynı şekilde buralarda etkinlikler yapıyoruz. Burada çok atıkları çok fazla ve tuzlu ve tatlı su kaynakları ile beslenen kuş türlerimize zarar veriyor. Çöpler flamingoların ve diğer kuş türlerinin başına geçebilir ve gagalarında kalabilir. Buda sıkıntı yaratabilir. Bu yüzden göllerimize sahip çıkmalıyız. Dikkat etmeliyiz. Çöplerimizi atmamalıyız. Biz de bunun için buradayız. Bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bugün Düden Gölündeki atıkları topluyoruz." dedi. 
Çevre Timi Üyesi Esmanur Macit ise açıklamasında:" Biz buraya Selçuklu Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri olarak bu gönül farkındalığını tanıtmak için buradayız. Düden Gölü çok önemli bir golümüz. Flamingo ve birçok kuş türü üretmekte ve yaşamaktadırlar. Malesef etrafa atılan çöpler onlara zarar vermektedir. Ayrıyetten Düden Gölü sınırları uzaklara kadar uzanırken şimdi çok az bir miktar da su kalmış. Atıklar da suyumuza zarar veriyor. Şu kuruyor. Çevre temizliğine dikkat edelim. Çöplerimizi etrafa atmayalım. Malesef hayvanlara zarar veriyor. Flamingo gibi hassas varlıklar ve canlılar bu atıklardan dolayı nesilleri tükenebiliyor. " ifadelerine yer verdi.  Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 3
  • 1
  • 0
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English