Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan Cumhuriyet, 100. yılında coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Konya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan Cumhuriyet, 100. yılında coşkuyla kutlandı
Feritpaşa Caddesi’ndeki törende Selçuk Üniversitesi Anadolu Kafkas Halk Dansları Topluluğunun gösterileri beğeniyle izlenirken bu yılki Kabul Töreni, Selçuk Üniversitesi Keykubad Köşkü’nde yapıldı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan ilk tören, Anıt Alanı’nda düzenlendi. Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. “Yüz Bisiklet: Öğretmen - Öğrenci Buluşması” temalı bisiklet turunun startının verildiği törene Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken de katıldı. 

Vali Özkan’ın tebrikleri kabulünün ardından Feritpaşa Caddesi’nde kutlama töreni düzenlendi. Vali Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, törene katılanların bayramını kutladı. 

Vali Vahdettin Özkan, konuşmasında “Filistin’de insanların hayat hakları ve Cumhuriyet değerleri hiçe sayılarak yapılan vahşi katliamlara maalesef dünya seyirci kalıyor. Bütün insanlığı bu zulme karşı duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi. 

Karatay Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şerife Sena Barın, “Akdeniz’e Doğru”, Meram Naciye Mumcuoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Enda Nur Zeytinci, “Yaşasın Cumhuriyet”, Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencisi Zahit Kerem Dağmenaslı, “Yüz Yıldır Parlayan Güneş”, adlı şiirleri okurken Selçuk Üniversitesi Anadolu Kafkas Halk Dans Topluluğunun halk oyunları ve Kafkas oyunu beğeniyle izlendi. 

Feritpaşa Caddesi’ndeki tören, ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 3. Ana Jet Üs Komutanlığı muharip uçak geçişi ve tören geçişiyle sona erdi. 

Konya Valiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni ise Selçuk Üniversitesi Keykubad Köşkü’nde yapıldı. Vali Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene; kent protokolü, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve davetliler katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, yakından ilgilendiği misafirlerle sohbet etti, bayramlarını kutladı. 
Selçuk Üniversitesi, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik” kapsamında bugüne kadar 40 etkinlik düzenledi. Bilimden sinemaya, müzikten spora kadar birçok alanda akademisyen, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler, 2023 yılının sonuna kadar devam edecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını ileten Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyorum. 100’üncü yılında Cumhuriyeti hep beraber teneffüs etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi. 

Törende 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama pastası da kesildi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English