Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremzedeler devletin ve milletin desteğiyle moral buluyor

Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelenen depremler sonrası Konya'daki Kredi Yurtlar Kurumu ve kamu misafirhanelerine yerleştirilen depremzedeler, devletin ve milletin desteğiyle yaralarını sarmaya çalışıyor.

Depremzedeler devletin ve milletin desteğiyle moral buluyor
Konya Mesnevi Öğrenci Yurdu'nda ailesiyle misafir edilen ailelerden Kahramanmaraşlı Ali Bakmaz, ilk depreme gece vardiyasında iş yerinde yakalandığını, sarsıntılar biter bitmez eşinin ve çocuklarını yanına koştuğunu söyledi.

Ailesiyle bir araya geldikten sonra güvenli bir alanda sabah olmasını beklediklerini, soğuk havaya rağmen risk almamak için dairelerine girmediklerini anlatan Bakmaz, hava aydınlanınca birkaç yakınıyla sığınacakları bir yere geçtiklerini dile getirdi.

Bakmaz, yaşananların tarifsiz acılar olduğunu, üç gün Kahramanmaraş'ta kaldıklarını, sonrasında Konya'ya geçtiklerini kaydetti.
"Devletimiz, milletimiz sağ olsun"

Kendilerinin Konya'ya gelse de akıllarının ve gönüllerinin deprem bölgesinde olduğunu vurgulayan Bakmaz, şöyle konuştu:

"Devletimiz, milletimiz sağ olsun. Milli beraberlik, vatan sevgisi gerçekten ülkemizde var. Devletim, milletim, askerim, polisimden Allah binlerce kez razı olsun. Bizi Konya'ya getirdiler, çocuklarımızın psikolojisi biraz düzeldi. Devlete 'baba' diyorlar, gerçekten de devlet bir 'baba' şefkatiyle muamele etti. Halkımız da kardeş olduğumuzu, birlik ve bütünlük içinde olduğumuzu gösterdi."

Bakmaz'ın eşi Elif Bakmaz da 6 çocuğuyla depreme yakalandıklarını belirterek, "Eşim işteydi, 6 çocuğumla kıyameti yaşadık. Bu durum başka türlü anlatılamaz. İnanılır gibi değil, 3-5 tane yoktu ama saçlarım bembeyaz olmuş. İkinci deprem de çok kötüydü. Hiçbir şeyimiz kalmadı ama kazancımız büyük. Evlatlarımız, akrabalarımız yanımızda, tek tesellimiz bu." ifadesini kullandı.

"Canımızı zor kurtardık"

Gaziantepli Hacer Çetin ise eşinin sarsıntıyı hissederek hızlı davranmasının hayatlarını kurtardığını söyledi.

Doğup büyüdüğü yeri bu halde görmenin çok zor olduğunu anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Çok şükür kurtulduk, canımız sağ. İlk depremde bizleri eşim kaldırdı, kaldırmasaydı göçük altında kalabilirdik. Canımızı zor kurtardık, ev cam parçası gibiydi. Hiçbir şey alamadan, ayağımız yalın, karlara basa basa çıktık. Bir süre askeri lojmanda kaldıktan sonra buraya yurda yerleştik. Devletimiz olmasaydı yandıydık. Devletimizden, bizimle ilgilenen, bize yardım eden, kapılarını açan kim varsa hepsinden Allah razı olsun."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 6
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Murat
    1 yıl önce

    Konya, depremzedelere hayata motive etmek, üzüntülerini azaltmak için bazı faaliyetlerde bulunmalı. Bunlar ne olabilir? 1-Konya'da bir köye yerleşip 2 inek alıp hayata yeniden başlayabilecekleri öğütlenebilir. 2- Konya'nın bir ilçesine yerleşip burada mesleği varsa mesleğini, yoksa pazarcılık veya hayvancılık, arıcılık, sütçülük yapabileceği aşılanmalı. 3-Konya'nın bir Deprem Bölgesi olmadığını artık depremleri unutması gerektiği, şayet Konya'da bir deprem olursa yıkıcı olmayan 5'in altında olacağı, bu esnada rahat olmasını, çıkıp oynaması gerektiği özellikle belirtilmeli. 4- Birkaç kişi ortak yumurtacılık, mantarcılık yapabileceği belirtilmeli.5-Moral motivasyonu için Selçuklu Kongre Merkezinde Sanatçıların ücretsiz Konser vermesi sağlanmalı, deprem merhumları için Kapu Camiisinde Mevlid okutulması ve bu şekilde hayata tutunmaları sağlanmalıdır.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English